avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are tatal meu dreptul la jumatate din apartamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are tatal meu dreptul la jumatate din apartamentul mamei, avand in vedere ca mai am o sora doar de mama?

Buna. Parintii mei sunt necasatoriti si locuiesc in apartamentul care este intabulat pe numele mamei mele. Se inteleg foarte rau, au ajuns chiar sa imparta cheltuielile jumi juma...fiecare cu banii lui. Problema este ca tata ii cere mamei sa vanda apartamentul si sa ii dea jumate din bani, ca de nu o da in judecata. Mentionez ca mama a dobandit apartamentul pe vremea lui Ceausescu,( era casatorita cu altcineva, dupa care a divortat) a platit rate si dupa perioada ceausista l.a cumparat, cand deja locuia tatal meu cu ea. Se poate ca tata sa obtina vreun drept?
Nu, mama e singur proprietar. Tata ar avea und rept de creanta daca a contribuit la plata ratelor, insa si aici dreptul lui la actiune se poate sa fie prescris.
Sa ceara evacuarea lui in instanta.
Doamna care a scris anterior v-a dat infrmatiile complete in legatura cu cazl d-voastra. Nu-l lasati sa va intimideze, nu are nici un drept la apartament in momentul de fata iar daca ratele s-au terminat de platit acum mai mult de 3 ani, nici drept de creanta nu mai are ca s-a prescris.
Ratele au fost achitate cu multi ani in urma, insa mama isi face griji ca tata are domiciliul acolo de peste 20 de ani si zice ea ca in perioada cand a terminat de platit apartamentul ea nu muncea, doar tata, si sa nu se interpreteze ca ar fi platit din banii lui.
Nu a contribuit la plata ratelor, la scurt timp dupa ce s.a mutat la mama, ea a reusit sa cumpere apartamentul, si nu exista absolut nici o chitanta pe numele lui cu vreo investitie sau ceva de genul de.a lungul acestor ani.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Nu are de ce sa își facă griji. Sa ceara evacuarea lui în instanta.
Este posibil ca termenul de prescripție să curgă de la data despărțirii în fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj,cine are dreptul? ioan_dumitru29 ioan_dumitru29 Buna ziua. Parintii sunt divortati de 12 ani. Nu sa facut partajul.Mai se poate cere partajul? Mi-a spus un avocat ca ar putea s aii revina mamei tot ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament achitat parțial în timpul căsătoriei. cum se stabilește despăgubirea pentru soțul care nu e proprietar? Luana Sanziana Luana Sanziana Buna ziua Va deranjez cu o intrebare. Va explic deja situatia. Mama mea are un apartament cumparat impreuna cu tatal meu, decedat in 1983 Intre timp s-a ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se da următoarea problema. mama a decedat în 2020 ... Alessyaalx Alessyaalx Bună seara. Se da următoarea problema. Mama a decedat în 2020 in urma decesului a rămas un apartament de 3 camere dobândit înainte de căsătorie,dar o ... (vezi toată discuția)