avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

somatie de plata

Avem o datorie catre o firma X in valoare de 50.000 lei. Eu ca si contabila am confirmat in aprilie extrasul de cont pentru suma aceasta, fara semnatura directorului general. Acum in august ne trezin cu somatie de plata de la firma de insolventa, ca firma e in faliment. De la firma Y avem de recuperat tot 50.000 lei. Firma Y are acelasi administrator ca si firma X. Ca sa scapam de datorie am realizat in acum in august un proces verbal de compensare datat in martie 2009 cum ca firma Y ne plateste noua 50.000 lei si noi platim la firma X suma de 50.000 lei. Astfel se lichideaza datoriile.
In instanta este acest proces verbal de compensare proba suficienta ca sa scapam de plata?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 20:16, 6 Septembrie 2009
Compensarea are ca obict stingerea oricarui litigiu intre parti . Asa nu mai trebuie sa faca nimeni proces pentru recuperarea datoriilor dintre parti.Procesul -verbal este perfect valabil.
Ar putea fi valabil daca in luna martie firma nu era deja in insolventa. Altfel .. actele incheiate dupa numirea lichidatorului sunt nule daca nu sunt semnate/confirmate de lichidator.
Apoi ... ar trebui sa mai aveti in vedere ca in masura in care lichidatorul apreciaza ca acest act ar fi de natura sa favorizeze un anumit creditor sau sa micsoreze activele societatii poate solicita anularea actului despre care vorbiti.
Admirabil ! In luna 04 confirmati ca aveti un debit fata de firma X, iar in luna 08 redactati un proces verbal de "compensare" din care ar trebui sa rezulte ca in luna 03 s-a stins debitul fata de X. Pentru "compensare" este nevoie de datorii reciproce, certe, lichide, exigibile. Nu sunteti in situatia unor datorii reciproce. Chiar daca la firma Y este acelasi administrator, aveti o alta persoana juridica datoare societatii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare obligatii intre 3 parti - ce contracte folosim? cadmo cadmo Buna ziua am urmatoarea situatie: - o persoana fizica straina X a acordat un imprumut catre o firma romaneasca A la care asociat unic este Y, tot cetatean ... (vezi toată discuția)
Insolventa cliliana1 cliliana1 Ajutati-ma sa inteleg ceva va rog ... Societatea X isi anunta insolventa in luna 09.2013, si are o factura neachitata in proportie de 80% catre firma ... (vezi toată discuția)
Compensarea datoriilor in cadrul procedurii insolventei balteanu valentin balteanu valentin SC X SRL a intrat in insolventa, pe ,,Tabelul final al creantelor,, fiind acceptati : - DGFP - 2.000.000 euro - AVAS - 500.000 euro - firma mea - 35.000 ... (vezi toată discuția)