Buna ziua, va rog sa ma ajuti cu modul legal de stabilire al cuantumului fondului de rulment, la ce se poate folosi in mod legal acest fond si daca se pot aplica penalitati in caz ca nu se plateste. Mai concret, fara nici o hotarire, presedintele a dispus cu motivatia eu stiu ca nu vom avea bani sa platim facturile, majorarea fondului, care deja este de 1.5 din cea mai mare facture inregistrata pana in present si nu vrea sa mai mai incaseze nici intretinerea de la nimeni decat daca plateste si marirea fondukui de rulment decisa de el. In plus vrea sa aplice penalitati inclusiv pe fondul de rulment. Mentionez ca Asociatia nu are restantieri si nici istoric vorbind nu a avut restantieri. Va rog sa m-a ajutati sa inteleg daca este legal si daca nu ce se poate face, avand in vedere ca majoritatea proprietarilor nu vor sa mareasca cu atat de mult fondul de rulment. Multumesc.
Sunt de acord cu ce spune @Daniel...
Ma gandeam ca asociatia dvs. este mai mare, dar daca asociatia este relativ mica si nici restantieri nu aveti, iar Fd. R. are totusi o val. indestulatoare, chiar nu este motiv sa-l mariti.
Totusi, ce valoare (ap. dvs.) are acest fond - de curiozitate...
In rest, dobanda pe care ar vrea el sa o capitalizeze, este exact praful de pe toba, nu va suparati.
Cred ca trebuie sa-l schimbati pe tartor si sa-i dati prerogativele administratorului, sa-si faca meseria asa cum stie el - daca tot ziceti ca are referinte bune, iar noul presedinte, sa-si duca la indeplinire atributiile specifice unui presedinte.
Valoarea fd. de rulment se poate discuta si aproba in urmatoarea AG a membrilor (cu argumente), prindeti valoarea in BVC, discutati, aprobati sau nu.
Mult succes!
Va multumesc mult pentru raspunsuri si ajutor. Am sa citesc legea cu atentie asa cum m-ati sfatuit. Si ca sa raspund la intrabari legate de situatia actuala, noi avem in acest moment un fond de rulment de 650 RON, cu o facture maxima anul trecut de 450 RON in cea mai friguroasa luna. Presendintele doreste sa mai cotizam cu inca 200 RON, deci sa ajungem la 850 RON. Acelasi plafon l-a impus si la doua apartamente care sunt debransate de la furnizare centralizata de caldura, si care au o intretinere cu mult mai mica. Va multumesc mult inca odata.
Ok!
Cum am spus, organizati o AG si propuneti-ii o pauza. Explicati-ii ca va descurcati cu acest fond de rulment, care mi se pare deja prea mare.
Discutati si aprobati, faceti schimbari sau ce doriti!