avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dovada comunicare somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dovada comunicare somatie de plata

Buna ziua

Am promovat actiune in instanta in baza art 1013 su CPC - ordonanta de plata - iar instanta mi-a cerut sa fac dovada comunicarii somatiei cf art 1015 alin 1 C pr civ .
E drept ca nu am urmat procedura stricto senso, dar la fel am procedat si alta data, instanta admitandu-mi cererea, respectiv am notificat debitoarea ( institutie publica) prin registratura apoi dupa 15 zile am promovat actiunea in instanta atasand notificarea inregistrata la institutie.
Acum am facut 2 notificari, am si raspunsul institutiei ca are stire de datorie si ca urmeaza sa-mi plateasca ( nu a facut- o de 2 luni si i-am actionat in instanta)

Ma pot prevala de practica anterioara solicitand instantei sa-mi admita actiunea in baza procedurii de comunicare aplicate, atat in cauza curenta cat si in cea anterioara?

Multumesc pentru amabilitate.

Gh Berciu
Cel mai recent răspuns: beegees , utilizator 17:19, 1 Noiembrie 2016
Va multumesc tuturor.
Ideea este ca nu sunt la prima actiune de genul asta, chiar cu aceeasi institutie mai am o cauza pe rol, nu am parcurs procedura standard, am somat institutia apoi cu refuzul lor la plata am mers pe somatia de plata, iar instanta mi-a acceptat cauza; parata nu a cerut respingere prin intampinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila ordonanta de plata razvan225 razvan225 Buna ziua, Constituie indeplinita procedura prealabila daca am notificat si pus in intarziere debitorul prin corespondenta electronica (email, unde am ... (vezi toată discuția)
Sedinta informare mediere ancaf27 ancaf27 Care sunt consecintele neprezentarii la sedinta de informare privind medierea, pentru parat? (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata - lipsa somatie, consecinte MARY081968 MARY081968 Buna ziua, Va rog, daca poate sa imi raspunda cineva la urmatoarea intrebare: - am depus la Judecatorie o cerere cu privire la recuperarea unui debit, de la ... (vezi toată discuția)