avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Martor - cetatean strain - AJUTOR URGENT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Martor - cetatean strain - AJUTOR URGENT

Buna ziua dlor Avocati,

Am fost actionat in judecata, intr-un proces nedrept.

Dilema mea consta in faptul ca un cetatean strain (care traieste in alta tara, deci nu in Romania) vrea sa ma sustina ca martor in acest proces. Problema mea este: sub ce forma poate el sa ma ajute? Se poate prin trimiterea unei declaratii traduse/legalizata in tara lui de origine? Venirea lui in tara la procesul meu aproape ca nu intra in discutie, deoarece implica multe complicatii...

Mentionez ca am sunat la ambasada Romaniei din tara respectiva si mi-au spus ca ei nu legalizeaza la ambasada asemenea declaratii, dar ca se poate face acest lucru la un notar din acea tara.

Deci, cum trebuie sa procedez pentru a primi din partea lui o declaratie scrisa si semnata, care sa fie valida in instantele din Romania?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bdf , utilizator 18:23, 17 Noiembrie 2005
TREBUIE SA VA TRIMITA DECLARATIA DATA IN FATA UNUI NOTAR (DIN TARA DE ORIGINE A MARTORULUI ) ,IAR AICI IN ROMANIA O DUCETI DV. LA UN TRADUCATOR AUTORIZAT SI ULTERIOR O LEGALIZATI .
PUTETI FOLOSI IN INSTANTA TRADUCEREA LEGALIZATA !
Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces partaj giovani giovani Am declaratii ale martorilor in italiana, pentru proces in romania trebuiesc traduse si legalizate in tara?cum se procedeaza?multumesc. (vezi toată discuția)
Imputernicire notariala lvnciobanu lvnciobanu Buna seara. Sunt studenta in Grecia dar momentan ma aflu in Romania si pt a imi putea ridica cineva legitimatia de student de acolo are nevoie de imputernicire ... (vezi toată discuția)
Apostilarea actelor... alisse alisse actele de ident si de stare civila depuse intr-un dosar de catre o pers care nu e roman si nu are cetatenie romana trebuiesc apostilate,traduse,apoi ... (vezi toată discuția)