avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Indreptare eroare nume in Certificatul de Nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Indreptare eroare nume in Certificatul de Nastere

Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu îndrumări legate de îndreptarea unei erori de trecere a numelui de familie in Certificatul de nastere.
Mai precis: Datorita unei neatentii, la Consulatul din Istambul, nepoatei mele i s-a trecut la numele de familie numele de fata al mamei in loc de cel avut actual.
Pentru îndreptarea erorii trebuie sa formuleze o "Cerere de indreptare eroare materiala" sau altceva?
Deasemenea, sunt de ajuns copii de pe C.I. românesc al mamei cu numele actual de familie, certificatul de căsătorie romanesc si Certificatul de noastre al nepoatei emis de Consulatul de la Istambul?

Cu deosebit respect
Dragoș
Cel mai recent răspuns: parintily , utilizator 10:55, 28 Octombrie 2016
Trebuie mai intai verificate registrele si traducerea certificatului. Poate ca in registre e scris bine. Dati-ne mai multe detalii.
Cei de la Consulat au spus că nu se poate schimba decât în instanță.
Deci, vrea nu vrea, trebuie să meargă la Judecătorie.
Inseamna ca asa era scrisa in actul strain. Romanii nu fac decat sa transcrie certificatul. De preferat ar fi ca mai intai sa va adresati autoritatilor turcesti care sa isi indrepte eroarea /sa rectifica actul si mai apoi sa solicitati o rectificare la autoritatile romane pe baza certificatului turcesc intocmit corect, ar dura mai putin. In instanta e de durata.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte confiscate inainte de revolutie la plecarea din tara/ cum reintru in posesia lor? nelis.demirsa nelis.demirsa persoana respectiva a plecat inainte de revolutiue in turcia iar la plecare i s-au oprit toate actele inclusiv certificatul de nastere. in turcia a primit ... (vezi toată discuția)
Vreau sa revin la numele din urma zehra123456 zehra123456 sınt cetatean roman si sint casatorita cu cetatatean turk locuiesc de 17 ani in turcia am doi copii şi sint si cetean turc in acelaş timp intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Probleme cu transcrierea certificatului străin în registrele romane trixie672 trixie672 M-am căsătorit în UK cu soțul meu britanic, și trebuie sa îmi transcriu certificatul de căsătorie în registrele romane. Am apostilat documentul, ... (vezi toată discuția)