avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este competenta instanta spaniola in cazul divortului ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este competenta instanta spaniola in cazul divortului doi cetateni romani?

Buna ziua,
Cazul meu este: Sunt in Spania împreună cu copilul meu care are 9 ani; suntem din toamna anului 2015,dar abia in Decembrie 2016 am programare pt rezidență. Sotul meu se afla in Romania si,de curand, am aflat ca ma inseala.As vrea sa înaintez actele de divort aici in Spania si va rog sa îmi spuneti dacă se poate si unde anume.Mentionez ca in tot acest timp,numai eu l-am întreținut pe copil.Il pot actiona pe soț in judecata pt abandon de familie si pt adulter? As vrea si sa fie decăzut din drepturile părintești pt ca se poartă si vorbeste foarte urât cu copilul; este înrăit al jocurilor de noroc, pierzandu-si in acest fel un apartament si o casă si are multiple datorii la bănci având poprire pe salariu. Astept urgent un răspuns. Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:56, 27 Octombrie 2016
Divortul se judeca la ultimul domiciliu comun al sotilor
Divortul poate fi promovat in fata instantelor de judecata din Spania.( va fi avut in vedere ultimul domiciliu comun, resedinta avand intaietate, in raport de cetatenia sotilor, pentru determinarea competentei instantei de judecata ).


Odata cu pronuntarea divortului, instanta de judecata se va pronunta si asupra formei de exercitare a autoritatii parintesti, asupra locuintei statornice a minorului, asupra pensiei de intretinere, si, la solicitarea paratului, asupra unui program de vizitare.


Decaderea din drepturile parintesti este o sanctiune grava , ce intervine pentru motive temeinice .( situatiile amintite de dumneavoastra nu pot determina instanta de judecata sa aplice sanctiunea decaderii ).


Practicarea jocurilor de noroc si actele de infidelitate reprezinta motive de divort.


In schimb, autoritatea parinteasca poate fi exercitata de unul dintre parinti, daca instanta de judecata retine, in speta, o conduita de risc, pentru copil ( adictia de jocuri de noroc poate reprezinta un motiv, in acest sens, intrucat arata lipsa de responsabilitate , in procesul cresterii si educarii ).


Totodata, programul de vizitare al paratului poate fi redus, dreptul de vizitare putand fi exercitat, pentru siguranta minorului, in prezenta a terte persoane.



Succes.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț cu copil mic (tată) GabT GabT Bună. Probabil că în curând voi ajunge la divorț. Nu cred că mai contează motivul. Avem un copil de 4 ani. Îmi doresc să știu la ce să mă ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)