avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... compatibilitate administrator / gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

compatibilitate administrator / gestionar

Un angajat în funcția de administrator la o creșă poate avea și atribuții de gestionar? poate tine si gestiunea bunirilor materiale , alimentelor etc...?
Cel mai recent răspuns: Gabriela CHIRAZOF , Avocat 15:37, 28 Octombrie 2016
Se stie caci potrivit dispozitiilor art. Art. 35 (1)Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, în baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2)Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile în care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
In speta nu spuneti daca este vorba de o gradinita in sistem privat ori de stat, de aceea cred ca trebuie facuta o distinctie intre cele doua situatii.
Desi nu exista o prevedere expresa privind incompatibilitatea dintre cele doua functii, apreciez ca un astfel de cumul nu va fi niciodata agreat de un manager de institutie privata, care actioneaza cu diligenta in afacerea sa, neputand pune aceeasi persoana sa-si efectueze controlul propriei activitati si nu poate exista in sistem bugetar, in caz contrar putand fi tras la raspundere persoana care conduce unitatea pentru gestiune necorespunzatoare a resurselor institutiei ce functioneaza din bani publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie gestionar lacramioaradoroftei lacramioaradoroftei Eu sunt laborant chimist, pe langa functia asta sunt si gestionar la aceeasi firma, s-ar putea ca sa imi mareasca salariul exact cu suma care mi se opreste pt ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora andreea1181 andreea1181 Cate contracte de munca pe durata determinata, la plata cu ora pot avea legal???? Exista vreo limitare?? Daca da care este pedeapsa??? (vezi toată discuția)
Compatibilitate functii PANFILE CONSTANTA PANFILE CONSTANTA Buna ziua. Intr-o institutie publica CRESA, magazinerul de acum a absolvit scoala sanitara si unitatea are mare nevoie de de personal la copii si in acelasi ... (vezi toată discuția)