avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrebare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrebare somaj

Buna ziua

Am o intrebare specifica legata de reincadrarea mea in munca. Sunt sociolog de meserie, actualmente somear inregistrata si am gasit un loc de munca corespunzatoare doar ca intr-o localitate care se afla peste 50 km de domniciliul si astfel de la 3 decembrie pot sa beneficiez de legea 60/2016 care da facilitati semnificative celor care isi scimba domniciliul. Insa firma internationala care are sediul in Cluj si locul desfasurari activitati este strict legata de biroul din Cluj, semneaza contract doar cu PFA sau cu o firma. Intrebarea mea este, daca infiintez o firma, sau mai degraba un PFA fiindca costurile sunt mai mici, pot sa am aceleasi drepturi de facilitati de incadrare in munca ca si un angajat. Mentionez ca am 54 de ani, deci intru in categoria persoanelor defavorizate si in plus neavind si alt venit.

Cu respect, Jancso katalin

Alte discuții în legătură

Loc de munca pentru sofer? Dianex Serv SRL Dianex Serv SRL Buna ziua! Tinand cont de art.5 lit.k din l319/2006 [b]loc de muncă[/b] – locul destinat să cuprindă posturi de lucru, [b]situat în clădirile ... (vezi toată discuția)
Evaziune prin pfa? mucea mucea Avem urmatorul caz: 1. Patronul are mai multe firme F1, F2 si F3 2. Sunt angajat la F1 cu contract de munca,am salariul real trecut in cartea de munca sa ... (vezi toată discuția)
Somer sau persoana fizica? nagy judit nagy judit Buna ziua, sunt somera de 5 luni si as vrea sa deschid un atelier de creatii florale, eu singura. Am avantaje daca nu astept pana la exprirarea somajului?[7 ... (vezi toată discuția)