avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Discriminare salariala functionar public intr-o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Discriminare salariala functionar public intr-o primarie

Sunt funcționar public de executie, inspector clasa I grad profesional principal cu gradatia vechimii 5 în cadrul unei administrații publice locale.
In aceasta institutie mai este inca un functionar public inspector clasa I grad profesional principal cu gradatia vechimii 5, care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii, dar care beneficiaza de un salariu de baza cu 15% mai mare.
Am cerut relatii la biroul de resurse umane din institutie si am aflat ca diferenta de 15% provine din faptul ca acesta beneficiaza de un spor de ,,confidentialitate,, inclus in salariul de baza. Sporul respectiv este acordat de seful institutiei doar la o parte din funcionarii publici.
Mentionez faptul ca nu cunosc criteriile dupa care a fost acordat acest spor cu toate ca si ceilalti functionari publici care nu beneficiaza de acest spor isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii cu cei care beneficiaza.
Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri trebuie făcute pentru a beneficia de de acest spor si daca sunteti de acord cu mine ca este o discriminare faptul ca numai o parte din functionari beneficiaza de acest spor desi toti isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
Se poate lua in considerare in acest caz Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016?
Va rog daca este posibil sa-mi dati un raspuns cat mai urgent.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2016
iustin78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:22, 28 Octombrie 2016
Nu exista nicaieri in legislatia actuala prevazut un spor de 15% pentru confidentialitate pentru personalul din administratia publica locala. Nu-mi inchipui pe ce baza s-a acordat acel spor, insa in locul dvs nu mi l-as dori prea tare, probabil ca respectiva persoana va returna toti banii dupa primul control al Curtii de Conturi.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functie publica de conducere lauratoader2006 lauratoader2006 Un funcționar public din cadrul unei primării comuna, începând cu data de 01 septembrie 2013 se numește în funcția publică de Inspector, clasa I, grad ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public ramostan ramostan Sunt functionar public in administratia publica locala, functia `inspector`, grad `superior`, gradatie vechime 5, clasa de salarizare 53, salariu de baza ... (vezi toată discuția)
Noile salarii dupa modificarea oug 57/2015 animarsrl animarsrl Buna ziua, Ce salar de baza va avea un asistent personal al persoanei cu handicap grav de la 01.08.2016 (vezi toată discuția)