Sunt funcționar public de executie, inspector clasa I grad profesional principal cu gradatia vechimii 5 în cadrul unei administrații publice locale.
In aceasta institutie mai este inca un functionar public inspector clasa I grad profesional principal cu gradatia vechimii 5, care isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii, dar care beneficiaza de un salariu de baza cu 15% mai mare.
Am cerut relatii la biroul de resurse umane din institutie si am aflat ca diferenta de 15% provine din faptul ca acesta beneficiaza de un spor de ,,confidentialitate,, inclus in salariul de baza. Sporul respectiv este acordat de seful institutiei doar la o parte din funcionarii publici.
Mentionez faptul ca nu cunosc criteriile dupa care a fost acordat acest spor cu toate ca si ceilalti functionari publici care nu beneficiaza de acest spor isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii cu cei care beneficiaza.
Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri trebuie făcute pentru a beneficia de de acest spor si daca sunteti de acord cu mine ca este o discriminare faptul ca numai o parte din functionari beneficiaza de acest spor desi toti isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.
Se poate lua in considerare in acest caz Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016?
Va rog daca este posibil sa-mi dati un raspuns cat mai urgent.
Va multumesc anticipat.
Nu exista nicaieri in legislatia actuala prevazut un spor de 15% pentru confidentialitate pentru personalul din administratia publica locala. Nu-mi inchipui pe ce baza s-a acordat acel spor, insa in locul dvs nu mi l-as dori prea tare, probabil ca respectiva persoana va returna toti banii dupa primul control al Curtii de Conturi.