avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test paternitate

Am un copil dintr-o relatie extraconjugala, nu este recunoscut. Tatal ameninta cu proces de stabilire a paternitatii si cu test adn. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Jaded1974 , utilizator 21:05, 27 Octombrie 2016
Aveti dreptul de a fi parinte, iar asa cum il aveti dvs, asa il are si el.
Daca copilul nu are tata in acte, acesta poate fi recunoscut .

Stabilirea filiaţiei
Art. 416
Formele recunoaşterii
(1) Recunoaşterea poate fi făcută prin declaraţie la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament.
(2) Dacă recunoaşterea este făcută prin înscris autentic, o copie a acestuia este trimisă din oficiu serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă.
(3) Recunoaşterea, chiar dacă a fost făcută prin testament, este irevocabilă.

Detalii: [ link extern ]

Tehnic, daca omul nu are datele copilului si nu stie pe cine sa recunoasca, se va adresa instantei, astea sunt detalii. Daca vrea, in final isi va recunoaste copilul, nu trebuie sa fiti dvs de acord.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil kmytza_84 kmytza_84 Buna ziua, Am un vecin mai amarat de la tara care are o problema destul de delicata. Concubina lui a plecat din tara in urma cu un an (nu mai stie nimic de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna ContSters501846 ContSters501846 Buna ziua,abia ce am născut și in tot acest timp tatăl copilului cu care nu am fost de la început nu sa implicat deloc ba chiar a ținut mortiș și el și ... (vezi toată discuția)
Paternitate ceruta de tatăl copilului Maridor Maridor Va rog ajutați ma cu un răspuns. Am conceput un copil cu fosta mea iubita. Toate bune și frumoase pana am ajuns acasă la ea după naștere. A refuzat sa ... (vezi toată discuția)