avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort.Am nevoie de sfaturile d-voastra.Trebuie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort.Am nevoie de sfaturile d-voastra.Trebuie sa rezolv definitiv situatia asta.

Am fost la 5 birouri de avocati pt consultatii si am primit 4 opinii diferite. Doua aproape ca coincid. As vrea sa vad si alte opinii inainte de a decide. Ma sperie pierderea de timp, bani si nervi in zadar.
Ce vreau de fapt? Dreptate; reincredintarea fiului si jumatate din bunurile comune.
1-ne casatorim in 1997. 2-avem un copil in 1999. 3-ne merge binisor dar nu avem casa. 4-plec la lucru in strainatate pt a stringe bani si a cumpara casa. 5-in 2002, aparte de banii trimisi lunar ii trimit banii pt cumparare unui apartament ales de ea. 6-apartamentul, ea il cumpara, dar aranjeaza vinzarea-cumpararea intre fostii proprietari si fratele ei. Asa ca nu apare numele ei, pt ca apartamentul sa nu intre intre bunurile comune (dar eu nu stiam asta). 7-ea imi spune ca totul este bine, casa este pe numele ei, deci este bun comun, eu am toata increderea si stau linistit Nu verific actele. 8-eu ii mai trimit bani pt reparatii, imbunatatiri si mobile. Toate electrocasnicele erau cumparate deja dinainte. 9-in ianuarie 2004, deschide divortul (pe ascuns) fara ca eu sa fiu citat si fara ca sa-mi comunice absolut nimic. Pot demonstra ca aveam domiciliul legal in strainatate, ca ea il cunostea si ca eram permanent in contact. Deasemeni celalalt frate al ei se afla cu mine in strainatate. In instanta declara ca eu am abandonat total familia si ca nimeni nu stie unde ma aflu. 10-cum la casatorie si-a pastrat numele de domnisoara, acum nu trebuie sa si-l schimbe. 11-cum in decembrie 2004 era divortata, face vinzare-cumparare fictiva cu fratele si asa pune apartamentul pe numele ei ca bun propriu (totul pe ascuns). 12-se recasatoreste cu alt barbat. 13-in martie 2006 ea ma anunta ca trebuie sa trimit banii pe alt nume. Caci sa maritat si si-a schimbat numele de familie. 14-mare stupoare ....si asa descopar ca de fapt sunt divortat si ca copilul nostru este incredintat bunicilor (dar intotdeauna a locuit cu ea). 15-avind in vedere timpul trecut de la proces nu mai pot face apel. Oricum as fi fost de acord cu divortul, intre noi nu mai exista relatia sot-sotie demult, eram doar parintii fiului nostru si atit. 16-desi niciodata nu am fost de acord cu modul cum a procedat ea si nici cu incredintarea copilului catre bunici, totusi la insistentele ei, sa las lucrurile asa, cedez si decid ca sa-i las si partea mea din bunurile comune pt folosinta copilului, a ei si a sotului ei (eu bine convins ca oricum jumatate din totul e al meu si ca oricind daca vreau o sa pot revendica). 17-ea are un copil cu al doilea sot. 18-in 2008 si eu ma recasatoresc. 19-din 2007 inteleg ca nu mai este in relatii bune cu al doilea sot. 20-in 2009 se divorteaza de al doilea sot. 21-desi acum pensia alimentara stabilita a ajuns la 150 RON lunar, eu ii platesc ca intotdeauna intre 420-630 RON, plus extras cind copilul are nevoie. 22-deja in 2008 ea incepe sa faca presiuni pt ai trimite intre 1260-2100 RON lunar. 23-refuz asta. 24-in 2009 cresc presiunile si ea incepe sa ne faca santaj emotional (mie si sotiei mele) si sa ne puna piedici pt a vedea fiul. Bunica are tutela dar nu se amesteca, prefera sa nu intre in conflict cu fiica ei. 25-vecinii incep sa povesteasca cum trateaza copii cu brutalitate (acum fiul meu manifiesta un usor dezechilibru nervos si emotional). 26-acum in august 2009 decid sa pun fin la asta, sa cer in instanta reincredintarea copilului si sa deschid proces de partaj pt bunurilor comune. 27-in timp ce pregatesc acte, probe si caut martori, incep sa descopar inselatoriile si minciunile din trecut. 28-vad in cadastru inselatoria cu apartamentul, contactez cu primii proprietari si imi povestesc despre stupoarea avuta de ei la notar in 2002 cind vad ca va fi fratele proprietarul apartamentului si nu ea, desi ea la platit. Ea le spune direct ca se va divorta de mine si ca nu vrea ca eu sa fac parte la acest apartament. 29-aflu ca mobilele deasemeni le-a cumparat pe numele fratelui. 30-aflu de marturiile mincinoase din instanta la divort, s.a.
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
ContSters101235, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters101235 , utilizator 23:33, 28 August 2009
Ralu 21 are dreptate, este mai important acum sa va refaceti relatia cu fiul dvs.Sfatul colegei este foarte bun: promovati o actiune prin care solicitati legaturi personale cu minorul; in opinia mea este destul de greu sa obtineti reincredintarea minorului in situatia de fata, doar daca nu detineti dovezi solide ca minorul are probleme serioase de sanatate datorate comportamentului mamei, ca nu este ingrijit ...
succes
Multumesc pt raspunsuri. Cu fiul solutia imi este foarte clara. Exact asa am sa procedez cum m-ati sfatuit. Am luat legatura cu avocatul ca el sa procedeze asa. Cit despre banii pt intretinerea familiei, cred ca in afara de cei 12000€ trimisi pt cumpararea casei, cei 150€ de media trimisi luna de luna erau mai mult decit suficienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac hotarire divort ContSters101235 ContSters101235 Se poate ataca acum in 2009, in justitie, o hotarire de divort pronuntata in 29/03/2004 si care nu sa apelat in termenul legal de 30 de zile din motive ... (vezi toată discuția)
Custodie minor oana99 oana99 As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr o problema. Acum 4 ani in urma divortului copilul meu a fost dat tatalui spre crestere si educare. Motivul a fost ... (vezi toată discuția)
Cota maxima partaj dan_plescan dan_plescan In timpul casatoriei am lucrat legal in strainatate si am trimis sotiei toti banii economisiti pt ca ea sa cumpere un apartament si o garsoniera ca bunuri ... (vezi toată discuția)