avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din padure privata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din padure privata

Buna ziua,

As dori sa aflu cum ma pot proteja impotriva furtului din padurea pe care o detin cu acte legale.
Suspectez ca furtul este efectuat de o persoana din familie (acelasi nume cu al proprietarului) chiar sub indrumarea/ajutorul padurarului arondat in acea zona, cei doi fiind prieteni...Nu am dovezi in acest sens din pacate...
Daca cineva ma poate indruma cu un sfat competent as ramane indatorat,
Multumesc,
Mitica
Cel mai recent răspuns: ikoltac , utilizator 06:52, 31 Octombrie 2016
Asigurati paza padurii prin personal angajat ,sau instalati sistem supraveghere
Atentionati inclusiv padurarul sa nu permita accesul persoanelor straine
@Mitimag, in primul rand trebuie sa precizati care este regimul silvic si juridic al padurii, suprafata acesteia, existenta amenajamentului sau nu, daca padurea este parte dintr-un ocolo privat sau nu, daca exista contract de paza, s.a.m.d.
Apoi, aveti la indemana calea plangerii la politie, si in plus faceti panda la padure (atentie insa ca riscul infractiunilor contra vietii este mare). Totodata, daca exista contract de paza, puteti trage la raspundere organul de paza desemnat (padurar sau paznic ce este acolo).
Este evident ca ar fi indicat sa aveti un suport juridic, macar asa de indrumare.
Va sugerez sa efectuati o verificare a taierilor fata de o data anterioara cu martori siguri si sa trageti la raspundere, pentru lipsa, ocolul/ cei care sunt platiti sa supravegheze.
Preventia se face cu panda cum s-a mai spus inainte sau supravegherea prin martori a rudei, la plecarea acesteia de acasa si la ajungerea din nou la domiciliu cu lemnul furat in "caruta".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Romsilva-padurar-proprietar (cine plateste) marianastase marianastase Buna ziua, Ma numesc Marian,si doresc o informatie daca ma poate ajuta cineva(verbal-scris),sau daca ma poate reprezenta in cazul unei actiuni ... (vezi toată discuția)
Neglijenta in serviciu-legislatie succesiva in timp pt calculul prejudiciului marian14 marian14 buna, Problema mea e putin mai controversata, am fost angajat la primarie ca muncitor calificat cu gestiune si atributii de paznic de pasuni.Gestiunea ... (vezi toată discuția)
Furt de arbori din padurea mea ! bĂtaie de joc la adresa proprietarilor ... carolina21000 carolina21000 FURT DE ARBORI DIN PADUREA MEA ! BĂTAIE DE JOC LA ADRESA PROPRIETARILOR DE PĂDURI ! Codul Silvic e o bataie de joc la adresa propietarilor de paduri. Eu am ... (vezi toată discuția)