avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Am si eu o intrebare sunt gravida si trebuie sa platesc pensia alimentara in urma pe 8 luni dar nu am nici un venit ,ce se va intampla pot sa fac puscarie pentru asta mai ales ca sunt gravida si cati ani fac iar ce se va intampla cu copilul din pantec?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:29, 30 Octombrie 2016
Daca nu aveti venituri, daca nu puteti plati, nu faceti inchisoare.
Ca să aibă caracter penal fapta de abandon de familie trebuie săvârșită cu rea credință. În cazul dvs se pune problema existenței sau nu a relei credințe raportat la motivul imposibilității de plată. Motivul este suficient pentru nereținerea relei credințe dar se verifică în funcție de alte probe.
Dacă aveți posibilitatea de plată chiar și a unei sume minime de bani ar fi bine să o plătiți deoarece, pe de o parte v-ați arăta buna credință, în ciuda situației grele, iar pe de altă parte e vorba despre copilul dvs.
Nimeni nu crede că ați fost în imposibilitate totală de plată a unei minime sume de bani timp de 8 luni de zile.
Nu este vorba ca nu vreau sa platesc dar nu am nici un venit ,stau cu cineva care lucreaza pe unde poate dar nu vrea sa ma ajute deloc in legatura cu pensia alimentara
pai intretinerea primului dvs copil nu e treaba lui, oricat de urat suna asta, ci e treaba dvs, care trebuia sa va fi gandit cand ati luat hotararea sa mai aveti un copil, ca aveti de intretinut inca unul, in conditiile in care nu aveti cu ce va intretine nici pe dvs, nici pe el si nici pe viitorul nascut.
Puscarie nu faceti pt ca nu se poate dovedi reaua credinta in cazul dvs, macar in privinta asta, puteti fi linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie liana32 liana32 ce pot face saq am, custodia totala a ficei mele nu imi permit un avocat tin sa mentionez ca sunt angajata iar tatal fetitei e inchis in puscarie pt neplata ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor ionz ionz Exista vreo lege, normativ, OG prin care se specifica suma minima a pensiei de intretinere in situatia in care nu am nici un venit - nu am nici ajutor de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere bubu1810 bubu1810 Buna ziua, as dori si eu un raspuns la o problema. Nu am servici din luna august 2010 si in urma divortului, trebuie sa platesc pensie alimentara. din acea ... (vezi toată discuția)