avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deducere cheltuieli sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deducere cheltuieli sociale

1. Daca ajutorul pentru casatoria angajatului este prevazut in CCM la nivel de unitate la masuri de protectie a angajatilor, putem considera cheltuiala ca fiind sociala si sa o incadram la chelt sociale deductibile limitat?
2. Ajutorul de nastere - vezi raspuns portal contabilitate!
3. Unde sunt clarificate tipurile de alte cheltuieli sociale conform CCM? Ce fel de cheltuieli sociale in afara celor mentionate expres in Codul Fiscal la Art 25 alin 2, lit a si b poate face angajatorul pentru proprii angajati, astfel incat sa fie incadrate in categoria "alte cheltuieli sociale" de la lit c?. Sunt acestea reglementare expres in vreun alt act normativ?
4. Conf CCM la nivel de unitate, la capitolul de masuri de protectie a angajatilor, societatea a cuprins acordarea catre acestia a unui ajutor de sustinere a copiilor incadrati intr o unitate de invatamant de stat sau privata. Putem incadra acest ajutor la Art.25 alin a/b ca reprezentand cheltuiala pentru "ajutorarea copiilor din scoli"?
Cel mai recent răspuns: ContSters200727 , utilizator 07:46, 29 Octombrie 2016
Am incurcat putin alineatele...e vorba de Cod Fiscal - Art 25, alin 3 literele a, b si c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu formarea profesionala adinozaur1 adinozaur1 Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: Cheltuielile cu formarea profesionala pentru un angajat (de fapt este o taxa pentru sustinere a unui examen), ... (vezi toată discuția)
Ajutor financiar - copil Elena_Denisa Elena_Denisa Buna dimineata, Nu stiu daca pun intrebarea in forumul corect si imi cer scuze daca nu. Avem un salariat al carui copil, in varsta de 7 luni, este suspect ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)