avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimarea si Prescrierea Datoriei Catre Banca
Discuție deschisă în Executare silită

Perimarea si Prescrierea Datoriei Catre Banca

Buna ziua,
Au trecut 3 ani si 5 luni de la ultima comunicare a executorului catre mine ca si debitor al bancii.
Tertul poprit -angajatorul inca imi opreste din salariu 30%
Executarea este perimata?
Datoria este prescrisa?
Ce am de facut pentru a incasa salariul intreg?
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
balteanur, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:34, 31 Octombrie 2016
Dacă angajatorul vă oprește bani în urma popririi înseamnă că executarea este în curs.
Mergeți urgent cu actele la avocat.
Astfel de cazuri se studiază pe acte și nu pe vorbe.

Dacă poprirea este de mult timp făcută nu s-a prescris...

Daca s-a prescris trebuie contestație la executare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca tertul pooprit va retine din salariu nu se pune problema perimarii sau prescriptiei obligatiei de plata deoarece, executarea silita este in curs .
Si când sau cum anume se intrerupe sau se termina cursul executarii?
Suma de bani pe care angajatorul mi-o retine si o plateste fara voia mea lunar va acoperi debitul in cca 40 ani.
Poprirea ramane activa 40 ani fara sa fie intreprinse actiuni explicite de catre creditor sau executor?
Ce ar trebui sa intreprind eu in relatia cu angajatorul pentru ca acesta sa nu imi mai opreasca din salariu?

Multumesc anticipat pentru raspuns
Vi se va retine din salariu pana cand achitati tot ce datorati.
angajatorul mi-o retine si o plateste fara voia mea lunar

firesc, de aia se cheama executare silita.

Ce ar trebui sa intreprind eu in relatia cu angajatorul pentru ca acesta sa nu imi mai opreasca din salariu?

nu cu el, ci cu creditorul , poate negociati o suma pe care s-o platiti mai repede si atunci va face o reducere.
bunuri imobile aveti ?

Si când sau cum anume se intrerupe sau se termina cursul executarii?

Cand nu mai ce executa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare in executare prin poprire ContSters249161 ContSters249161 Buna ziua! Sunt debitor intr-o executare prin poprire. Din suma executabila am fost executat partial. Desi executorul a notificat tertul poprit, acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)