avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul spor vechime

Va rog sa-mi scrie ti daca se ia in calcului sporului de vechime concediul de ingrijire a copilului. Daca da, care este cadrul legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 29 Octombrie 2016
OUG 111/2010
art.3
(1) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, veniturile din salarii şi asimilate salariilor, din activităţi independente şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură prevăzute la art. 2 alin. (1) sunt cele definite la art. 67, art. 76 alin. (1) şi (2) şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, şi reprezintă valoarea obţinută după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii, corespunzător fiecărei categorii de venit.
.....

art.76 C.fisc.
(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani și/sau în natură obținute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfășoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detașare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obțin venituri din salarii și asimilate salariilor.
.....

Normele de aplicare a Codului Fiscal
12. (1) În sensul art. 76 alin. (1) și (2) din Codul fiscal, veniturile brute din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relații contractuale de muncă, raport de serviciu, act de detașare precum și orice sume de natură salarială primite în baza unor statute speciale prevăzute de lege, indiferent de perioada la care se referă, și care sunt realizate din:
a) sume primite pentru munca prestată ca urmare a contractului individual de muncă, a contractului colectiv de muncă, precum și pe baza actului de numire:
(i) salariile de bază;

(ii) sporurile și adaosurile de orice fel;

.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale sau nu gheorghe3509 gheorghe3509 Ajutoarele la trecerea în rezervă, sunt considerate drepturi de natură salarială? Da sau nu? Codul Fiscal nu le cuprinde, sau nu am văzut eu... Întreb ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor pentru concediul medical laura25gabi laura25gabi Buna ziua, Am o intrebare : un angajat care pe luna aprilie figureaza cu zilele de 1-4 la serviciu , dupa care 5-14 este in concediu medical pt boala ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil - bursa postdoctorala codrean_a codrean_a Buna ziua, As avea o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului. Sunt cadru didactic cu contract de munca pe perioada nedeterminata si ... (vezi toată discuția)