avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan cu vecinatate drum/ulita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan cu vecinatate drum/ulita

Buna ziua!
Detin un teren intravilan in suprafata totala de 2900 mp,din care 2100 mp teren arabil si 800 mp curti si constructii!Problema mea este urmatoarea:atat terenul cu curti/constructi cat si terenul arabil se invecineaza pe una din laturi pe o distanta de 81 m lungime cu o ulita!Din ce stiu atat de la bunica mea,mama mea si ceilalti vecini care acum nu mai locuiesc in zona resepectiva,din ultia respectiva,care candva erea foarte mare as mai avea in propietate o suprafat de 150-200 mp,suprafata care nu a fost nici o data inchisa din motive financiare!ceea ce ma intereseaza pe mine este cum as putea afla cu exactitate daca acea suprafata imi apartine sau nu,si in cazul in care imi apartine sa o recuperez fara a intra in conflicte cu vecinul de vis-a-vis?Desi stiu ca nu e o suprafata mare,as dori sa o recuperez daca intr-adevar imi apartine,pentru ca se plateste impozit pe ea de tot-deauna si nu as vrea sa renunt asa usor!In plus am vb la primaria din localitatea respectiva pentru refacerea acelei ulite,pentru ca este impracticabila pe perioada ploilor/ninsorilor si am primit o promisiune in acest sens,numai ca la momentul respectiv nu mi-a trecut prin minte sa dezbat problema mai sus expus in audienta!
Mentionez,ca nu exista cadastru si C.F. pe acel teren si apropo de asta,as dori sa va mai intreb ceva pentru a nu deschide un alt topic pe acest forum!
Terenul a fost achizitionat de stra-bunica mea pentru bunica mea!Ceea ce nu inteleg eu este cum au fost posibile masuratorile si redactarea unui Titlu de Propietate in 1991 pentru terenul respectiv daca nu s-a facut un cadastru in prealabil!Mentionez ca terenul a fost cumparat inainte de 1950,fapt pentru care actele cu privire la achizitionarea acelui teren nu mai exista,cat despre propietarul de la care s-a achizitionat terenul,nu se stie absolut nimic,doar o porecla care a fost data drept nume pt ulita in cauza si faptul ca el avea acolo o livada de pruni!Terenul in cauza este pe raza judetului Arges,asta daca are vre-o importanta!
In speranta ca nu v-am plictisit prea tare,
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
adrian_patrascu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_patrascu , utilizator 23:07, 30 Octombrie 2016
Veti primi titlu pe acel teren pentru suprafata inregistrata in registrul agricol al primarieil. N u aveti voie sa ocupati ulita . Daca exista o cerere de retrocedare depusa in termenul legal (care a expirat ) ati fi primit teren pe alt amplasament ori despagubiri.
Multumesc pentru raspuns!Tocmai de aceea n-am inchis acea portiune,pentru a nu intra in ilegalitate!Dar ce se intampla daca,sa presupunem,ca terenul pe care il am in documente,la efectuarea cadastrului si masuratorilor,se suprapune exact peste acea portiune de ulita?
Din punctul meu de vedere,daca masuratorile ar demonstra faptul ca am mai putin teren in natura decat suprafetele trecute in Titlul de propietate,iar diferenta de teren ar fi exact acea suprafata amintita mai sus,mi s-ar parea normal si legal sa il pot inchide,din moment ce se platesc impozite pentru acea suprafata!
In plus,ceilalti vecini ai ulitei s-au ocupat portiuni din acea ulita dupa bunul plac,si am toate motivele sa cred,ca nu au fost facute legal,mai ales ca in acea comuna faace cam fiecare ce vrea,nu se fac controale,deci nu au stres!cum spuneam ulita a avut o latime considerabila,aproximativ 20 m ,iar in prezent are aproximativ cam 5 m!
Si totusi,cum s-au facut masuratorile pentru acel teren daca la OCPI nu exista in arhive nici urma de cadastru/CF pe numele bunicii?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
adrian_patrascu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme reabilitare ulita Paulapaul Paulapaul Cer scuze pentru exprimare, dar nici nu stiu cum sa pun problema ca sa se inteleaga cat mai bine. Vreau sa intreb : La tara pentru reabilitarea unei strazi ... (vezi toată discuția)
Parcare pe cota indiviza drum de acces rgeorgianag rgeorgianag Buna seara, Am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential unde detinem o gradina privata inchisa si o cota indiviza de 1,7857% reprezentand ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)