avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vanzare sediu loc de munca / Inchiderea unui brand
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vanzare sediu loc de munca / Inchiderea unui brand

Buna ziua,in momentul de fata lucrez la o companie privata,care in urma cu 2 spt nea informat ca incepand cu 31.12.2016 o sa fie ultima zii de lucru la actualul loc de munca.... Pana in momentul de fata am avut 2 sedinte in care ni sa explicat ca in decurs de cateva zile/saptamani un reprezentat de la resurse umane si unu al companiei vor veni sa discute cu noi cam ce am dori sa facem mai departe ... Din primele discutii ei nu vor sa ne piarda ca angajati si vor sa ne trimita la o alta retea care face parte din acealasi grup ... De asemenea ni sa spus ca cand o sa vina persoana de la resurse umane,o sa fim intrebati cam ce dorim sa facem mai departe ... De asemenea pe baza discutiei ce o sa o avem,o sa ni se ofere solutii / alternative .... Intrebarea este daca eu refuz solutiile / alternativele oferite de companie,pot cere salarii compensatorii ? Pentru ca ei urmaresc sa ne trimita la alte companii din acelasi grup,inclusiv in alte orase judete ... De asemenea somajul este scos din discutie pentru ca lor nu le-ar conveni cu atatea locuri de munca disponibile,sa bage lumea in somaj .... Deci cam ce alternative as putea avea in acest caz ? Ca mie putin frica in caz ca refuz alternativele,ca nu o sa raman cu nimic ...
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 31 Octombrie 2016
Aveti doua optiuni :fie acceptati ceea ce va ofera actualul angajator , fie ramaneti fara loc de munca si puteti beneficia de somaj.
Pai daca angajatorul refuza sa ne dea in somaj? Ca ei sunt un grup impartit in 2 parti ... Ca ei au nevoie de oameni in celalant grup de magazine ... Cel in care lucram urmeaza sa fie inchis / vandut ... De acea vreau sa stiu cam ce as putea face in cazul asta ... P.S suntem un grup de mai multe persoane in aceasi situatie si ne gandim sa apelam la un avocat .... Am zis sa intreb aici inainte sa ma duc la un avocat,sa stiu cum se zice lectia pe derost :)) Cine stie poate gasesc chiar pe aici unu...
Daca refuzati optiunea de angajarea, ce solutie ofera angajatorul, deoarece nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea. ?

Pai si ei nu sunt deschisi la discutie decat cand o sa fie consultanta cu fiecare in parte .... Deaia nu stim ce sa facem 100% .... Ca suntem tineri cam toti si avem oportunitati mai bune decat locurile de munca ce ni se ofera de actualul angajator ... Insa muncim de 5-10 ani chair mai mult in compania asta ... Si nu vrem sa plecam asa dintr-o data ... Noi ne gandim sa luam 1-2 avocati care sa ne reprezinte,si sa cerem salarii compensatorii sau somaj (care dupa spusele lorf este scos din discutie) ...Scopul nostru ii sa ne gasim de munca in alta parte,insa dureaza ceva timp pana se fac angajarile unde vrem noi ... Oricum cum am zis practic si legal daca angajatorul actual ofera alternative (angajarea in alta parte,posibil chiar in alt judet sau oras) putem sau nu sa cerem salarii compensatorii ... Ca nu vrem sa ramanem si fara servici si fara bani ....
Pentru a va gasi un avocat :
Regulament Forum

2.6. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde, cererile si ofertele de consultanta se fac in 3 moduri:
- prin intermediul mesageriei private,

- prin alegerea unui consultant din Catalog
www.avocatnet.ro/content/con...

sau

- prin trimiterea unei cereri de oferta la Bursa consultantilor.
www.avocatnet.ro/content/bc|...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintare post ,modificare salariu si contract de munca tarchi tarchi Azi 08/02/2012 am fost anuntati ca proiectul pe care lucram in limba italiana de pe 20/02/2012 vainceta sa mai functioneze in filiala firmei din Bucuresti si ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata florentina12 florentina12 Buna, Angajatorul meu dupa expirarea celor 6 luni de la intoarcerea mea din ccc, sa decis sa renunte la mine....mi-a oferit alternativa a 2 salarii ... (vezi toată discuția)
Protectie angajat Mario1968 Mario1968 Buna ziua. Sunt angajat la o companie romaneasca, care face parte dintr-un grup international. In contractul colectiv de munca, e o clauza care spune ca in ... (vezi toată discuția)