avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

in urma decesului tatalui meu a ramas mama vitrega, si casa care este trecuta pe amandoua 50-50 intabulata.acum vrem sa vindem.problema care este ca impartirea bunurilor cum se face fara a ajunge in instanta? au fost casatoriti 23 ani
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2016
muresan_maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:56, 1 Noiembrie 2016
Nu ma lămurește cineva va rog
Tatăl meu nu amai avut parte.nea trecut 1/2 la fiecare
Bunurile din casa se impart conform cotelor intre dvs mostenitorii tatalui. Unde anume intampinati probleme ?
pai ea spune ca ce a cumparat de cand sa casatorit cu tatal meu pana acum, ma refer la mobila electrocasnice..... sunt doar ale ei, este adevarat? dar ce au fost inainte lea prapadit, cum este legea ?
Sotia supravietuitoare are drept asupra mobilelor casnice doar in situatia in care nu vine in concurs cu descendentii defunctului. Daca sunt descendenti, bunurile vor tb impartite conform cotelor.

Alte discuții în legătură

Cote mostenitori ana_panait ana_panait Poate cineva stie cum se repartizeaza mostenirea dupa moartea tatalui, intre sotia supravetuitoare si 3 copii. Ce procent de mostenire primeste sotia ... (vezi toată discuția)
Dezabatere succesiune in instanta soniac soniac Sunt in pragul unui process pentru dezbaterea mostenirii lasate de tatal meu si as avea nevoie de cateva sfaturi sau informatii. Urmeaza sa contactez un ... (vezi toată discuția)
Impartirea casei dupa decesul tatalui. cat este cota parte a copiilor? Raluca7 Raluca7 Buna ziua sunteti amabili sa ma edificati in legatura cu cota parte care-mi revine din casa in urma decesului tatalui. mentionez ca mai am un frate si ... (vezi toată discuția)