Buna ziua,
Am avut calitatea de parata intr-un proces civil (pretentii), in urma caruia cererea reclamantului a fost respinsa, insa acesta a declarat apel. Daca in prima instanta nu am cerut daune morale, pot cere in apel? Eu trebuie sa fac apel daca sunt multumita de solutia instantei?
Daca sunteti multumita nu trebuie sa faceti apel dar va trebui sa faceti intampinarea la apelul lui. In legatura cu daunele morale ... sunt greu de probat si obtinut.
pt ca reclamantul ma hartuieste cumva de ani de zile pt suma de bani in cauza si imi adreseaza tot felul de injurii de fiecare data cand ne intalnim. Fiind vecinul meu de deasupra e stresanta toata situatia. Plus de asta la judecatorie el a cerut daune morale (care nu au fost acceptate). Ma gandeam ca poate cerand il voi opri din nebunia asta odata pentru totdeauna.
Daca ati câștigat in fond nu justificati un interes pt atacarea hotărârii.
Nu puteti formula in apel pretentii proprii fata de cererea reclamantului, o astfel de reconventionala fiind respinsă ca inadmisibilă.
Puteti insa formula o cerere de obligate la plata unor daune morale in fond la judecătorie, întemeiată pe toate cele menționate de dvs plus sentința favorabilă din acest dosar.