avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului si împărțirea bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului si împărțirea bunurilor

Buna ziua
De 9 ani sunt împreuna cu tatăl copilului, timp de vreo 5 ani am stat in concubinaj acasa la părinții mei , ei au decedat si casa părintească sa vândut pt obținerea partajului noi fiind 5 frați. După ne-am mutat acasa la părinții lui între timp el și-a luat apartament prin prima casa doar pe numele lui ,iar girant este tatăl lui. O parte din banii după partaj s au cheltuit pentru apartament si restul împreuna sau chiar singur. Am mai făcut o refinanțare la banca pentru mobilarea casei. Între timp am ramas însărcinată si in Iunie anul acesta am făcut nunta. După nunta nu ne-am mai înțeles si a intrat in discuție divorțul. Acum eu daca nu am alta locuința decât varianta chiriei pot pierde custodia copilului? Iar din locuita eu nu am dreptul la nimic? Mulțumesc mult
In ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti, practica instantelor este ca aceasta sa fie exercitata in comun de catre ambii parinti, cu mentiunea ca domiciliul copilului sa fie la mama, iar tatal va avea un program de vizita (daca il solicita)
Cu privire la locuinta, va trebui sa faceti dovada ca din banii dumneavoastra ati achitat parte din ratele creditului. Drept de proprietate asupra locuintei nu aveti, insa puteti avea (in masura in care faceti dovada) un drept de creanta (o suma de bani pe care fostul sot sa fie obligat sa vi-i dea, respectiv sumele de bani platite de dumneavoastra).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor graurtatiana graurtatiana Pot obtine custodia copilului minor rezultat in urma convetuirii in concubinaj daca in acest moment suntem despartiti , eu nu detin apartament propietate ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Loredana Diaconu Loredana Diaconu Cum obtin custodia copilului si ce acte imi trebuie? La cine apelez prima data? (vezi toată discuția)