avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
vreau sa va intreb daca la succesiune ptr teren agricol trebuie sa se imparta in mod egal intre cei 3frati?In cazul in care, doi dintre frati cedeaza o parte din ce i se cuvine celui de a treilea, se poate face direct la notar sau este alta procedura?
Cel mai recent răspuns: adaBod , utilizator 16:46, 7 Noiembrie 2016
Succesiunea legala, asa cum este cazul celor prezentate de dvs., presupune stabilirea unor cote legale pentru fiecare clasa de mostenitori, in functie de numarul acestora si de concursul suportat cu alti mostenitori. Daca cei trei frati sunt singurii mostenitori, atunci masa succesorala se imparte egal, in lipsa de testament. Ca sa poata sa cedeze partea sa unul dintre mostenitori trebuie sa renunte la mostenire, caz in care se va ceda intreaga lui parte, proportional, celorlalti 2, la notar in cadrul dezbaterii succesiunii. Pentru cedarea partiala sau care priveste un beneficar anume, trebuie intai acceptata mostenirea de catre fratele care va ceda parte din ea si apoi facut un contract translativ de proprietate la notar.
In mod legal se imparte in mod egal la cei 3 frati,orice act privind succesiunea se face numai la notariat in cazul in care partile se inteleg amiabil, la instanta doar daca nu se inteleg.
Va multumesc pentru raspuns! As vrea sa va mai intreb: daca dupa semnarea declaratiei de acceptare a succesiunii, putem sa renuntam, neprezentandu-ne la incheierea actelor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa - apartament 2 camere - bucuresti zona militari Palcu2012 Palcu2012 Buna ziua . As dori sa deschid succesiune la apartamentul in care stam . Parintii sunt decedati si nu a fost facuta succesiunea la nici unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Cedare la succesiune predaioan predaioan Dupa moartea mamei mele, suntem trei frati si tatal nostru care mostenim o casa care era pe numele mamei.Tata si unul din frati vor sa-mi cedeze mie partea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua jujabila jujabila buna ziua.tatal meu a decedat si a ramas mama.nu avem sucesiunea facuta sunt eu si inca 2 surori.o sora si mama vor sa iti cedeze mie ..iar cealalta nu.ce este ... (vezi toată discuția)