avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinere 50 % din diurna ptr.consumul real justificat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinere 50 % din diurna ptr.consumul real justificat de motorina ( TIR )

La firma care am lucrat am condus in ultimul timp camioane cu cutie de viteze automata , ceea ce face sa creasca cosumul cu cca.2% fata de camioanele cu cutie manuala.Firma a intarziat cu plata diurnelor in acest an cu 3 luni ptr fiecare luna de plata a diurnelor,respectiv si ultima luna in care am lucrat (luna mai). In luna a opta (august) s-au platit diurnele pe luna mai ,dar in cazul meu mi s-au retinut 440 euro ptr consumul de 37,4 % .
Mentionez ca este vorba de consumul la un camion de minim 22 tone incarcatura.
Ce pot sa fac avand in vedere ca mi s-au retinut acesti bani si in plus la data retinerii banilor eu nu mai lucram la aceasta firma ?
Va multumesc , astept raspunsuri din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:59, 28 August 2009
Pentru inceput ati putea incerca o abordare mai "blanda" trimiteti o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire , prin care cereti explicati de cea au fost retinute acele sume, mai aveti la dispozitie si adresarea unei plangeri la itm pentru verificarea acestei situatii, daca nici asa nu merge actionati in judecata la Tribunalul de la domiciliul dv. aveti la dispozitie un termen de 3 ani calculati de la data cand aveati dreptul sa solicitati sumele respective, fiind un litigiu de munca(chiar daca nu mai sunteti angajat, tot litigiu de munca este ) nu platiti taxa de timbru iar cel care trebuie sa aduca probe in fata instantei ca a procedat corect cu retinerea banilor este angajatorul(in litigiile de munca sarcina probei este rasturnata, in sensul ca angajatorul este cel care face proba ), de judecat se judecata cu precadere deci merita incercat .....;)
Va multumesc,pot cere si ceva despagubiri in cazul acesta ?
Puteti cere ca acele sume sa fie actualizate cu dobanda legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - legalitate retinere diurna Cryploy Cryploy Buna ziua .Lucrez ca sofer de TIR pentru o firma din Romania cu contract legal salariu minim pe economie la care se adauga diurna pentru zilele care lucrez ... (vezi toată discuția)
Diurna sofer tir krysty.cv krysty.cv AM LUCRAT LA O FIRMA DE TRANSPORT CA SOFER,UNDE AM FOST PLATIT LA KM , CEEA CE STIU CA NU ESTE LEGAL. POT SA-I DAU IN JUDECATA PTR ASTA ... (vezi toată discuția)
Refuz de probe si martor de către curtea de apel C_A_T_A C_A_T_A Bună ziua. Am lucrat ca sofer la o firmă mare de transport internațional pe nume sc.VECTRA LOGISTIC srl din GHIMBAV BRASOV.de mărfuri,care îți dă un ... (vezi toată discuția)