La firma care am lucrat am condus in ultimul timp camioane cu cutie de viteze automata , ceea ce face sa creasca cosumul cu cca.2% fata de camioanele cu cutie manuala.Firma a intarziat cu plata diurnelor in acest an cu 3 luni ptr fiecare luna de plata a diurnelor,respectiv si ultima luna in care am lucrat (luna mai). In luna a opta (august) s-au platit diurnele pe luna mai ,dar in cazul meu mi s-au retinut 440 euro ptr consumul de 37,4 % .
Mentionez ca este vorba de consumul la un camion de minim 22 tone incarcatura.
Ce pot sa fac avand in vedere ca mi s-au retinut acesti bani si in plus la data retinerii banilor eu nu mai lucram la aceasta firma ?
Va multumesc , astept raspunsuri din partea dumneavoastra.
Pentru inceput ati putea incerca o abordare mai "blanda" trimiteti o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire , prin care cereti explicati de cea au fost retinute acele sume, mai aveti la dispozitie si adresarea unei plangeri la itm pentru verificarea acestei situatii, daca nici asa nu merge actionati in judecata la Tribunalul de la domiciliul dv. aveti la dispozitie un termen de 3 ani calculati de la data cand aveati dreptul sa solicitati sumele respective, fiind un litigiu de munca(chiar daca nu mai sunteti angajat, tot litigiu de munca este ) nu platiti taxa de timbru iar cel care trebuie sa aduca probe in fata instantei ca a procedat corect cu retinerea banilor este angajatorul(in litigiile de munca sarcina probei este rasturnata, in sensul ca angajatorul este cel care face proba ), de judecat se judecata cu precadere deci merita incercat .....;)