avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum procedeaza tatal sa isi recunoasca fiul de 6 ani?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum procedeaza tatal sa isi recunoasca fiul de 6 ani?

Buna ziua,
Speta este astfel: copilul a fost rezultatul unei relatii de concubinaj, pe certificatul de nastere al copilului nu este mentionat tatal. Ulterior, cei doi s-au casatorit. Tatal este in puscarie in prezent si vrea sa isi recunoasca fiul care acum are 6 ani.Cum trebuie sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 1 Noiembrie 2016
Cheamă un notar la închisoare și îl recunoaște.
Dar de ce vrea asta acum și nu mai suferă amânare pana iese?
E atat de simplu de recunoscut? Nu implica niciun test adn?
Nu.
Testul ADN e necesar dacă mama ar cere in instanta stabilirea paternitatii sau orice persoana interesata ar contesta recunoașterea pe motiv ca aceasta nu ar corespunde realității.
Recunoașterea unui copil se face simplu prin declaraţie la notar, starea civila, testament care poate fi
olograf..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Puzzle juridico-administrativ AvocatMarius AvocatMarius Intrebare de 1000 puncte. Copil din afara casatoriei (relatii concubinaj). Tatal vrea sa stie (mai bine spus sa se asigure) ca acest copil este al lui. Din ... (vezi toată discuția)
Copil in afara casat. maryapopescu maryapopescu Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa nasc undeva pe la sf. de an. Problema este ca nu vreau ca micuta mea sa fie trecuta pe numele lui, noi nu suntem ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)