avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contraventionala parcare ilegala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contraventionala parcare ilegala

Buna seara, am primit prin februarie acasa o hartie cum ca sa transmit politiei locale datele conducatorului auro. Am trimis, mi-a venit pv cu amenda, am contestat in instanta in baza art.17 2/2001, deoarece lipsea din pv calitatea agentului care l-a intocmit. Deocamdata nu am primit acasa sentinta, dar am verificat pe portal si acolo aparea plangere respinsa. Este posibil sa nu anuleze pv cand art. 17 spune clar ca se anuleaza? Ce as putea face mai departe? Recurs? Imi va trebui un avocat pentru asta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 21:28, 31 Octombrie 2016
Buna seara,

Daca pe portalul instantelor apare ca este respinsa plangerea, inseamna ca instanta a apreciat fie ca nu exista o incalcare a prevederilor legale, fie ca aspectele sesizate de dvs. nu atrag anularea procesului verbal intrucat nu se poate dovedi un prejudiciu (nulitatea relativa nu atrage anularea procesului verbal decat daca se poate dovedi un prejudiciu).
Lipsa mentiunii privind calitatea agentului constatator nu atrage anularea procesului verbal atata timp cat din continutul procesului verbal se poate deduce ca acesta lucreaza in cadrul institutiei vizate or daca in cadrul procesului la instanta s-au depus dovezi privind calitatea acestuia de agent constatator.
Poate ar fi bina sa consultati totusi un avocat inainte de a formula recurs, pentru a va lamuri care sunt conditiile in care un proces verbal poate fi anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Şanse contestare pv Andrei6 Andrei6 Bună ziua/seara! Îmi puteţi oferi puţin ajutor în legătură cu contestarea unui pv? Există ceva erori în el, însă mi-ar fi de un enorm ajutor o ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie si dovada inlocuitoare a permisului D_Adrian D_Adrian Buna seara, Luna trecuta mi-a fost retinut pemisul de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor( care erau agentii de politie :) ) , ce treceau ... (vezi toată discuția)