avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare pensie alimentara

buna ziua, am divortat recent iar tatal copiilor este plecat in strainatate. am o vaga idee unde lucreaza, nu pastram relatia nici macar pentru copii. pensia alimentara a fost stabilita la 1/3 din venitul net sau salariul minim pe tara. cum pot face sa-l gasesc si sa-l oblig la achitarea pensiei alimentare?
Buna seara,

Din pacate, hotararile judecatoresti trebuie puse in executare la domiciliul persoanei vizate, iar atata timp cat locuieste in strainatate (mai ales ca acolo are venituri), ar trebui executat acolo. Asta inseamna ca va trebui sa urmati procedurile de executare silita ale statului in care inregistreaza venituri, inclusiv sa urmati procedura de recunoastere a hotararii pronuntate in Romania.
Doar daca are bunuri in Romania, puteti sa va adresati unui executor judecatoresc de aici pentru a incerca sa ii executati bunurile.
Mai aveti posibilitatea de a face plangere penala pentru abandon de familie, iar organele de cercetare vor investiga unde locuieste tatal copiilor si il pot gasi pentru a-i solicita sa va achite pensia de intretinere.
multumesc!
Exista proceduri, va puteti adresa in Romania.
Daca faceti demersurile singura, aveti datele aici: Ministerul Justiţiei Direcţia Drept internaţional şi Cooperare Judiciară
Adresă administrativă : Str. Apolodor nr. 17 Sector 5
Cod poștal : 050741
Telefon : +40372041077, +40372041083, +40372041218
Fax : +40372041079, +40372041084
Va recomand insa o consultatie la un avocat, macar sa vada ce spune concret in hotarare si daca nu va poate ajuta sa obtineti o pensie mai buna, raportata la veniturile reale ale domnului acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita geoanna geoanna As dori sa apelez la un executor pentru neplata cheltuielilor de judecata intr.un proces de paternitate si neplata pensiei de intretinere pentru copil,dar cel ... (vezi toată discuția)
Executarea silita pensie de intretinere neplatita Marilena1981 Marilena1981 Buna ziua,numele meu este Marilena si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.Am o hotarare definitiva pentru neplata pensiei de intretinere catre un minor si va ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere Steli123 Steli123 Buna seara! Am fetita de 10 ani si 8 luni,sunt divortata din iulie 2011,custodie totala,el fiind obligat la plata pensiei de intretinere in 25% din venit.Din ... (vezi toată discuția)