avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort din strainatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort din strainatate

Suntem cetateni romani cu domiciliul in Canada si doresc sa divortez in Romania. Am doi copii insa nu ne putem intelege unde sa intentam actiunea de divort. Eu doresc in Romania fiindca si costurile sunt altele si procedura este mult mai simpla . Avem doi copii minori .Pot intenta actiunea de divort in Romania chiar daca cealalta parte nu este de acord ? Va fi luata in calcul actiunea mea ?
Va multumesc pentru raspuns. Care este competeneta teritoriala in acest caz fiindca nici unul nu mai avem domiciliul in tara de mai bine de 15 ani.
Pot fi reprezentat prin avocat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:38, 1 Noiembrie 2016
Aveti domiciliul in Canada, stati de ceva vreme acolo, copiii sunt acolo si urmeaza sa ramana acolo ? veti divorta in Canada.
Veniti sa locuiti in Romania ?
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
Care sunt costurile in Canada? Un minim de 8 bilete de avion dus-intors Romania-Canada ar fi minimul de inceput aici. Merge si prin reprezentare, dar nu va recomand prea mult.
Inainte sa decideti, ati discutat cu unul-doi avocati din fiecare tara? Parerea mea e ca de acolo ar trebui sa incepeti.
Sunt competente instantele de judecata din CANADA.

Regulamentul nr. 2201/2003 contine dispozitii referitoare la litigiile cu element de extraneitate in relatie cu un stat membru si anume competenta exclusiva de fond in materie civilia.

Astfel, conform articolului 3 din Regulament sunt competente sa hotarasca in problemele privind divortul instantele judecatoresti din statul membru pe teritoriul caruia se afla:

-resedinta obisnuita actuala a sotilor sau
-ultima resedinta obisnuita a sotilor in conditiile in care unul dintre ei inca locuieste acolo sau
resedinta obisnuita a paratului sau

-in caz de cerere comuna resedinta obisnuita a unuia dintre soti sau

-resedinta obisnuita a reclamantului in cazul in care acesta a locuit acolo cel putin un an inaintea introducerii cererii.

Succes.
Nu prea se pare ca ati putea divorta în România.

Încercați sa plătiți un avocat ca sa va facă un studiu de caz ca sa aflati clar.

Puteți deschide și la pocneala un proces dacă doriți sa încercați...

Cu Canada nu m-a interesat situația...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Maryomarian Maryomarian Bună ziua. Soția mea vrea sa inainteze cererea de divorț in spania . Eu nu sunt deacord pentru că nu vorbesc si nu înțeleg bine limba. Daca ea ... (vezi toată discuția)
Divortul - cetetean pakistanez vsher vsher Buna ziua, am o prietena din Romania care sa casatorit cu un cetetean pakistanez in pakistan, obtinut actul de casatoria din Romania, lui a fost refuzata ... (vezi toată discuția)
Divort intre cetatean roman si cetatean kazakh, casatorie in romania ContSters426573 ContSters426573 Buna ziua, Nu stiu cum sa procedez in aceste lucruri. Sunt casatorit de 4 ani cu cetateana Kazakha. In 2013, in romania, bucuresti am facut casatora. Am avut o ... (vezi toată discuția)