avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONVENTIA CIVILA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONVENTIA CIVILA

Ma lamureste si pe mine cineva cum e cu conventiile civile?
Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cineva ca sa fie angajat cu conventie civila si care sunt conditiile de incheiere a acestora?
Spre exemplu pentru angajarea cuiva (asistent universitar dar fara autorizatie de traducator) care sa mediteze salariatii la o limba straina?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 20:56, 26 Noiembrie 2005
codul civil iti da dreptul sa inchei un contract civil in conditii legale (deci si cu respectarea prevederilor legii53/2003-codul muncii-care te obliga sa inchei un contract individual de munca daca pentru munca prestata e necesar mai mult de 2 ore pe zi).asadar poti incheia un contract civil cu conditia ca timpul de munca sa nu depaseasca 2 ore pe zi, in caz contrar e necesar a se incheia un contract individual de munca.
codul civil iti da dreptul sa inchei un contract civil in conditii legale (deci si cu respectarea prevederilor legii53/2003-codul muncii-care te obliga sa inchei un contract individual de munca daca pentru munca prestata e necesar mai mult de 2 ore pe zi).asadar poti incheia un contract civil cu conditia ca timpul de munca sa nu depaseasca 2 ore pe zi, in caz contrar e necesar a se incheia un contract individual de munca.
:D scuze pentru raspunsurile trase la xerox dar am avut o problema cu calculatorul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract conventie civila, mai exista ? adriantemax adriantemax Incepand cu 1 Septembrie 2006 se mai pot face colaborari pe baza de contract de conventie civila ? Si daca da, pentru cate ore pe zi ? (vezi toată discuția)
Conventia civila de prestari servicii hevior hevior Am carnetul de munca la o unitate bugetara cu program de 7h pe zi. Cu aproximativ 4 luni de zile in urma am incheiat o Conventie civila de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii sau conventie civila elisabety_73 elisabety_73 Buna. Am tot citit aici pe forum si am ajuns la concluzia ca parerile sunt impartite. Am un caz" o firma x care are nevoie de muncitori zilieri-sezonieri". ... (vezi toată discuția)