Buna ziua. Am incheiat un contract cu o societate pentru un anumit pret, mi-au emis factura pe acel pret, am platit factura, iar la doua zile imi trimit o adresa cum ca vor sa majoreze acel pret si asteapta acceptul meu. care este temeiul legal pentru care pot refuza oferta lor? din moment ce eu am platit deja factura. Multumesc
Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca dvs. ati achitat pretul prevazut in contract, nu au niciun temei sa procedeze la modificarea unilaterala a pretului. (pentru trecut)
Prin adresa transmisa va poate solicita acceptul la majorarea pretului pentru viitor, sens in care in mod normal ar trebui sa incheiati un act aditional la contract in care sa se mentioneze expres modificarile aduse contractului initial. (cu privire la majorarea pretului)
eu doresc sa refuz aceasta majorare de pret si doresc sa le fac o adresa in acest sens. imi puteti spune un articol din cod de care ma pot lega? multumesc
In contractul incheiat de catre dvs. exista vreo clauza referitoare la posibilitatea modificarii unilaterale a pretului de catre celalata parte contractanta?
Daca nu, verificati daca exista vreo prevedere contractuala conform careia orice modificare a contractului se face prin acordul ambelor parti si prin incheierea unui act aditional, scris.
Contractul valabil incheiat este legea partilor.
Verificati clauzele contractuale mentionate mai sus, iar ulterior, in functie de raspus va voi comunica aspectele esentiale la care ar trebui sa faceti referire in raspunsul pe care urmeaza sa il comunicati cu privire la adresa - cuprinzand majorarea pretului contractului.