Am facut dosarul pentru realizarea acestui lucru ( pe o perioada de inca 1 an si jumatate) insa a fost returnat
Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat subiectul unde trebuia .
Am preluat contabilitatea unei SC care a facut cerere de suspendare activitate la 01.01.2006,pe o durata de 1 an si jumatate. Din nestiinta,dupa expirarea acestei perioade ,nu s-a depus cerere de reluare a activitatii. Au fost depuse toate declaratiile ,bilanturile,inclusiv cel de la 30.06.2009.
Asociatii s-au gandit ( deoarece firma nu desfasoara activitate de la 01.01.2006) sa o suspende. Am facut dosarul pentru realizarea acestui lucru ( pe o perioada de inca 1 an si jumatate) insa a fost returnat. In baza ONRC ,firma apare suspendata pana la 01.01.2009.
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca nu depui cerere de reluare a activitatii,onrc-ul activeaza firma dupa trecerea perioadei de suspendare ?
daca firma si-a reluat activitatea ( cf.celor de la ONRC) de la 01.01.2009,trebuia sa plateasca impozitul forfetar?(societatea l-a platit,intrucat stia ca in 2008 nu era suspendata,deci venit 0)
Ce credeti ca ar trebui(legal) facut?O cerere de reluare a activitatii..dar incepand cu ce data?Si ,daca da,exista vreo amenda pentru nedepunerea acesteia?
Sper ca m-am facut inteleasa .Va multumesc.
~ final discuție ~