avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfiintarea Titlului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfiintarea Titlului de proprietate

Buna ziua.Am terminat un proces civil prin care printre altele am cerut desfiintarea titlului de proprietate .Motivele care au stat la baza acestei cereri era: cei de la primarie In2002 ne-au anuntat ca ne da oparte din teren. Terenul respectiv era inundat am fost aproape de teren cu un inginer am vazut terenul am refuzat pe loo.Am depus in acest sens si o notificare am primit si numar de inregistrare. Dupa cca.trei luni mi-a venit raspunsul sa mrrgem sa ridicam titlul ca afost intocmit.Am fost la primarie mi-am explicat punctulde vedere in scris si verbal Pe parcursul anilor raspunsul lor afost noi a. masurat terenul si va fost reconstituit. Amplasamentul mi - a fost aratat si incercuit pe harta.In instanta au sustinut la fel insa actele pe care le au depus sunt incomplecte nesemnate iartitlul nu l-am ridicat niciodata .
Cel mai recent răspuns: Elyza Bart , utilizator 18:55, 3 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Titlul de proprietate a carei anulare ati solicitat-o a fost eliberat pentru o suprafata de teren/suprafata totala de teren, pe vechiul amplasament?

Daca da, din punctul meu de vedere nu aveti cum sa obtineti anularea titlului, dat fiind faptul ca prin acesta v-a fost restituit exact terenul ce a fost cooperativizat.

Daca nu, care a fost motivul invocat pentru restituirea unui alt amplasament?
Pe vechiul amplasament al dvs. s-a emis un alt titlu de proprietate in favoarea unei alte persoane?

Acestea sunt cateva intrebari al caror raspuns m-ar ajuta sa imi formez o idee mai concreta raportat la problema dvs.
Buna seara d-na avocat, In legatura cu titlul de proprietate prima data trebuie sa scriudespre alcatuirea acestui act.Acesta afost intocmit asa: am fost anuntati printr- cerere din partea primariei sa mergem ca sa ne puna in posesia terenului de 77 arii in vecinatatea terenului nostru.Acest lucru nu era posibil fiindca terenulera inundat .Nu era de aceeiasi valoare cu terenul nostru.care nuera inundat.Am refuzat la fata locului apoi am depus si o cerere in acest sensDoresc sa mai precizez ca intre timp am primit o instiintare in acest sens de la primarie ca indiferent daca mergem s-au nu titlu il vor intocmi. Noi am primit raspuns peste 3 luni sa mergem ca actul afost intocmit. Cei de la primarie s-au grabit fiindca la judecatoria din oras era depusa o marturie falsa de catre ruda unei persoane care afacut parte la un moment dat din comisia de retrocedare al terenurilor. Asa a intrat in posesia unei parti al terenului meu. Partea care este linga DN 1sosea. Au fost cerute acte de la primarie fiindca eu am spus ca nu detin nici un teren am depus si in scris mai mult au depus si cerere de interventie mama mea .Actele de la primarie nu sunt semnate totusi nu am avut cistig de cauza .Terenul meu este f.valoros a devenit intravilan in mare parte mai jos tot terenul vecinului este aproape in totalitate construit. nIn 2001 si pe partea de catre sosea au construit un fel de bloc cu un etaj care ne este terminat nuare utilitati nici in zi de azi.. As dori sa stiu care este modalitatea de plata alANRP lui ca teten nu cred ca mai primesc .Initial afost arator si fanat am fost expropriati iar acum prin 1990 aintrat inproprietatea Statului Roman ei scriu pe cf conform legii70/ 53 prin aceasta lege afost expropriat terenul in 1960.Va multumesc mult pt .raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren Elyza Bart Elyza Bart Buna ziua,In urma proceselor nu am reusit sa- mi recuperez terenul de 5 jugare . Am obtinut 1,83 ha teren , 0, 77arii s-a intocmit un titlu de proprietate , ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate gpestean gpestean Buna ziua, pot obtine in instanta anularea unui Ordin privind constatarea dreptului de proprietate privata asupra unui teren in conditiile art 23 din Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Primaria a improprietarit alta persoana cu o parte din terenul meu flaviusghita flaviusghita Detin in proprietate un teren forestier, retrocedat in anul 1995, conform legii 18/1991 pe vechiul amplasament, pentru care detin titlu de proprietate emis in ... (vezi toată discuția)