avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu de proprietate

Buna ziua, pot obtine in instanta anularea unui Ordin privind constatarea dreptului de proprietate privata asupra unui teren in conditiile art 23 din Legea nr. 18/1991, republicata emis in octombrie 2003? Situatia se prezinta astfel: bunicul meu detinea o suprafata de teren pe care avea o casa. In anul 1980 s-au facut lucrari de largire a soselei si o parte din teren a fost expropriata. In decretul de expropriere suprafata trecuta a fost completata gresit (mai mica decat suprafata expropriata real), dar la momentul respectiv nu am actionat pentru ca nu avea nici un rost. Nu am fost despagubiti pentru suprafata expropriata. Dupa revolutie, atunci cand s-a emis titlul de proprietate pe o suprafata mai mica decat era normal am depus la primarie o intampinare, dar nu am primit nici un raspuns, desi am revenit aproape 5 ani la rand. Suprafata de teren trecuta in ordin nu corespunde cu cea care reiese din actele pe care le avem (este mai mica), iar vecina a ingradit si o parte din terenul care ne apartinea. Ce pot face în aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 14:21, 18 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti posibilitatea de a solicita in fata instantei recunoasterea dreptului pretins, cu precizarea ca, in ceea ce priveste ce si cum se face, urmeaza a se stabili dupa ce vor fi analizate documentele detinute de catre Dvs, prin raportare la situatia de fapt existenta si la scopul urmarit.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa faca tatal cu mostenirea ? oanaportar oanaportar In urma unui proces de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenului ramas dupa decesul bunicilor, cf. Legii nr.18/1991, Primaria a eliberat ... (vezi toată discuția)
Intabulare proprietate + despagubiri cnadnr ioanacatrinei ioanacatrinei Incerc sa expun problema cat mai clar: 1. date initiale: -există un titlu de proprietate pe un teren format din două parcele, una cu teren arabil, cealalta ... (vezi toată discuția)