avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile concediu odihna

Buna ziua,
In momentul de fata am 44 zile CO neefctuate, valabile.
Mi-am dat demisia si asta inseamna ca in cadrul salariului din luna decembrie 2016 angajatorul trebuie sa includa si plata acestor zile de CO.
Daca in momentul de fata, salariul meu este compus din parte fixa + parte variabila (comision), la calculul zilelor de concediu se va lua in calcul tot salariul (fix+comision), sau doar cel de baza?
Salariu fix net: 1500 lei
Salariu total net: aprox 1950 lei (incluzand si comisionul)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:51, 3 Noiembrie 2016
La calculul zilelor de CO nu se ia in considerare salariul si sporurile primite.

La calculul indemnizatiei pentru CO se ia in calcul salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Intr-adevar, la plata ultimelor drepturi salariale va trebui sa primiti si compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate.
Multumesc.
Art. 141.(1) Concediul de odihnă se efectuează in fiecare-an-
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul următor este permisă numai in cazurile expres prevăzute de lege sau in cazurile prevăzute in contractul colectiv de muncă aplicabil.

(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu pană la sfarşitul anului următor, tuturor salariaţilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Care sunt situatiile ‘’expres prevazute de lege “”
- salariati al caror contract de munca este suspendat pentru concediu de maternitate urmat de concediul pentru crestere copil;
- salariati in concediul medical prelungit.
- cazuri exceptionale in care nu se poate efectua concediul (din motive obiective care nu pot fi imputate angajat/angajator) concediul de odihna se acorda in anul urmator

In acest caz cum poate un angajat sa aiba 44 zile concediu neefectuat care vor fi platite la incetare CIM ?
In acest caz cum poate un angajat sa aiba 44 zile concediu neefectuat care vor fi platite la incetare CIM ?


Sunt reportate din mai multi ani .

Art.141 C.mun., are actualmente, urmatorul continut : Prevederile art. 139 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

In prezent, avem :
Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
"freeelis " multumesc pentru raspuns,ca intotdeauna corect.
am uitat eu sa-mi actualizez Art.din Codul Muncii
inca o rugaminte -care sunt motivele justificate-pentru care un angajat nu poate efectua CO in cursul anului, sunt aceleasi pe care le-am mentiont initial

Alte discuții în legătură

Zile concediu mitrache_v mitrache_v Buna ziua! As dori sa imi spuneti si mie daca nu am consumat toate zilele de concediu de odihna in 2008, mai pot beneficia de ele in anul 2009? Ma refer la ... (vezi toată discuția)
Co neefectuat lefteriu_adrian lefteriu_adrian buna ziua. m-am angajat in februarie 2009 la o firma, la care lucrez si acum si nu am avut concediu de odihna pe 2009, pe 2010 am avut doar 10 zile. In cazul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna compensat daca a avut concediu medical gia382000 gia382000 Premise: 1. La plecarea din societate se acorda concediul de odihna neefectuat cuvenit pina la ziua lichidarii. 2. Concediul de odihna neefectuat pina la ... (vezi toată discuția)