avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banii din moștenire folosiți in timpul căsătoriei!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banii din moștenire folosiți in timpul căsătoriei!

Tata a murit in timp ce eram căsătorit am moștenit un apartament pe care l am vândut, cu banii obținuți am cumpărat alt apartament. Pot să il declar ca bun moștenit in timpul căsătoriei? Pentru a nu trebuii să il împart la partaj?
Cel mai recent răspuns: Mariangym , utilizator 17:16, 2 Noiembrie 2016
Pai daca nu l-ati declarat cand l-ati cumparat.. acuma e tradiv. Functie de ce e scrie exact in act- fie cereti paratajul si cota de 100 %, fie sa se constate ca e bun propriu pt ca inlocuieste un bun propriu.
Actul de vânzare cumpărare la cel care îl deținem este făcut ca ambii să fim proprietarii lui!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat recent o casă cu banii obținuți din vânzarea alteia, pe care o aveam dinainte de căsătorie. are soția dreptul la o cotă din ea la un eventual partaj? srni69 srni69 Sint casatorit de 3 ani, acum 4 luni am cumparat o casa din banii obtinuti din vanzarea altei case dobindite inainte de casatorie. Plata s-a facut din contul ... (vezi toată discuția)
Se poate câștiga în instanta cu un asemenea caz? mitachealina mitachealina Bună ziua stimați colegi și colaboratori. Va rog ajutati-ma sa salvam un suflet minunat dintr-o situație disperata și critica de ani de zile. După ani ... (vezi toată discuția)
Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)