avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Casa

Buna seara am cumpărat o casa de la părinți mei în contract sunt trecut doar eu.. vreau să o trec pe sotie în contract ce trebuie să fac..... Sau un testament e mai bine și cit m-ar costa.. Aproximativ..... Va mulțumesc frumos și aștept răspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:21, 6 Noiembrie 2016
de ce ?
ati cumparat casa in timpul casatoriei sau inainte ?
Daca e bunul propriu al dvs, ii puteti dona, asa macar va puteti razgandi si revoca donatia pe perioada casatoriei .
"Art. 1031-NCC

Revocabilitatea donaţiei între soţi:

Orice donaţie încheiată între soţi este revocabilă numai în timpul căsătoriei"
Casa e cumpărată în timpul căsătoriei
e bun comun, sotia e proprietar ca si dvs, nu aveti cum sa o mai treceti in contract si nici nu ati avea de ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract donatie 1/2 teren - probleme credit ipotecar MCornel MCornel Buna seara, As avea nevoie de cateva lamuriri daca se poate. In urma cu aproximativ o luna am aflat ca nu pot aduce la banca ca si garantie casa din cauza ... (vezi toată discuția)
Act donatie Crs81 Crs81 Bună ziua, Am si eu următoare problema: sotul meu a primit o casă de la părinții lui înainte de a ne casatori. Casa i-a fost cedata prin act de ... (vezi toată discuția)
Tranzactie intre rude de grad i popd_ms popd_ms Am o situatie complicata si as avea nevoie de un sfat (cel putin sa stiu de unde sa incep demersurile). Sunt impreuna cu actuala sotie de peste 10 ani si de ... (vezi toată discuția)