avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatia de somaj daca am un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatia de somaj daca am un contract de voluntariat?

Buna seara.
Am si eu nelamurire si daca ma poate ajuta cineva in domeniul asta, va multumesc aniticipat.
Am absolvit Postliceala Sanitara anul acesta si mi-am depus actele necesare pentru somaj (pentru absolventi). Problema este ca cei de la A.J.O.F.M de pe raza domiciliului meu unde mi-am depus dosarul, ma incurca spunandu-mi ca s-ar putea sa nu-mi aprobe acest somaj, deoarece am un contract de voluntariat cu o durata de 8 ore/zi (desi nu sunt remunerata pentru munca prestata).
Ce pot sa fac? Este normal asa ceva?!
Eu prestez un serviciu de buna voie, pentru a obtine la mana acea experienta pe care toti angajatorii o cer atunci cand te duci la un interviu. Deci, nu sunt platita pentru asta.
Care este procedura legala pentru a intra in posesia acestui somaj?
Este normal ca din cauza unui contract de voluntariat (fara niciun stimulent financiar), sa nu mai primesc indemnizatia de somaj? #-o Ca nu mi-se pare normal. Eu nu sunt angajata. Institutia respectiva nu ma plateste cu absolut nimic. Oare chiar pot fi impiedicata de acel contract de voluntariat si sa nu mai primesc indemnizatia de somaj in conditiile in care nu am niciun venit deocamdata? #-o
Cel mai recent răspuns: ContSters160566 , utilizator 20:54, 3 Noiembrie 2016
Contractul de voluntariat nu are nicio legatura cu dreptul dvs de a beneficia de somaj, avand in vedere ca nu sunteti remunerata.

Solicitati AJOFM-ul sa va inregistreze dosarul pentru somaj si daca vi se emite o decizie de respingere o atacati in instanta.
Am rezolvat problema in cursul zilei de astazi. Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pentru absolventi de liceu IonMarian1990 IonMarian1990 absolvent liceu promotia 2011:Ieri am depus dosarul pentru somaj,iar astazi am fost chemat sa iau \"TALON INREGISTRARE PERSOANA IN CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCA\" ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pentru absolventi liuzica liuzica buna ziua ma framanta o intrebare legata de somaj. in 2009 am absolvit facultatea si mi am baga dosarul de somaj pt indemnizatie si am primit o. dar ... (vezi toată discuția)
Obtinere ajutor somaj solomcarmendamiela solomcarmendamiela Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca poate beneficia de ajutor de somaj, un absolvent studii superioare 2009,(mentionez ca are carte de munca, dar ca vechime ... (vezi toată discuția)