avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct

Buna seara, va rog sa ma sfatuiti cum sa fac: vreau sa cumpar pentru fica mea un teren pe care sa -si construiasca o casa. Banii pentru teren ii dau eu, casa se va construi pe banii mei si a ei, daca pe contractul de vanzare -cumparare a terenului pun uzufruct viager se poate construi casa sa fie numai a ei (singura proprietara) eu nu vreau sa fiu proprietara pe casa. Care este modalitatea de a cumpara terenul si a construi casa pe teren sa se stipuleze undeva ca banii au fost de la mine si ea este proprietara. Multumesc! O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:03, 3 Noiembrie 2016
Vreți să o ajutați sau vreți să o încurcați și nu știți cum?

Dacă vreți să o ajutați, îi donați o suma de bani. Cu care ea cumpară un teren (unde la capitolul preț se povestește de unde provin banii). Și mai departe îi puteți ... împrumuta o sumă de bani pentru finalizarea construcției. Și după ce termină casa, în locul restituirii sumei împrumutate, vă constituie și dvs. un drept de abitație pe ...odaia din stanga.
Sau mai pot fi și alte idei, dar ar trebui sa știm exact ce vreți.

Spre pildă, uzufructul acela pe teren ce sens ar avea? Vreți să dormiți la umbra plopului din curte? :) Sau care este ideea, ce doriți /ce urmăriți de fapt? Mai aveți și alții copii? Vă e frică de ginerele pe care nu-l aveți încă? :) Soluțiile se caută în funcție de asemenea amanunte. Altminteri, doar așa, hai să punem pe-acolo și un drept de uzufruct (că l-a mai pus și vecinul, dar nu știa cu ce se mănâncă) e ...anapoda.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2016
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza viagera lenutasimion lenutasimion Detin o casa si 1000m teren obtinute prin contract de vanzare-cumparare de la mama mea,cu rezervare drept uzufruct si de habitatie viagera.Acum vreau sa vand ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager Imola193 Imola193 Buna ziua. Ma numesc M.M. Domnule Avocat am citeva intrebari la dumneavoastra in legatura cu un Contract de Intretinere cu clauza de Uzufruct viager. Ma ... (vezi toată discuția)