Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei probleme : In septembrie 1996 am cumparat un apartament nationalizat in baza legii 112/1995 pe care acum vreau sa-l vand. Notarul public a refuzat sa incheie actul de vanzare-cumparare specificand ca exista o nota a Camarei Notarilor Publici care le recomanda sa nu faca asemenea acte cu apartamente/case cumparate cu legea 112 pana nu vor aparea reglementari in domeniu ???.
Ce alte reglementari sa mai apara decat cele deja existe cu privire la Legea nr.112/1995? Acel notar public avea obligatia sa va refuze in scris mentionand temeiul legal! Mai incercati si la alt notar!
Multumesc mult ptr incurajare. :) Probabil nu am postat intrebarea unde trebuie, cred ca la contencios era mai bine. Rog un moderator binevoitor sa stearga sau sa mute intrbarea la locul potrivit :)
...daca legea ar fi mai clara...si daca ....si daca...ce vreau sa spun e ca ne ferim de numerele fatale 112/1995 ca de nu stiu ce...tot ceea ce este necunoscut provoaca teama...prcedura ar trebui sa spuna clar...autoritatea abilitata sa elibereze adeverinta ca imobilul nu a fost revendicat este gradina zoo...am vazut adeverinte de la primarie, de la prefectura, de la societatea care a vandut imobilul...unele voci spun ca trebe toate altele iau de buna aia de la primarie...si vine si legea 1/2009 care "clarifica" ceata...nu pot fi retrocedata imob. vandute cu respectarea legii...pai cumparatorul si notarul instrumentator cum pot sti daca s-a respectat au ba legea...si daca nu s-a respectat ne intoarcem de unde am plecat...