avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatii care produc daune firmei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatii care produc daune firmei

buna ziua ,
am infiintat de 4 luni o firma cu activitate de productie am creat 90 de noi locuri de munca , timp de 2 luni am platit asa cum am promis salariile si bonurile fara sa cer altceva decat acomodarea cu noul loc de munca si cu pretentiile din partea beneficiarului pt nivelul de calitate si cantitate ... acum muncitorii imi realizeaza cca 10% din cat ar treb. sa realizeze si asta si prost ... risc sa pierd contractul si sa inchid fabrica .... pierd cca 5 miliarde in aceste conditii !!! ce ma sfatuiti ???? inchid si cer daune muncitorilor sau inchid si nu pot face nimic raman cu paguba ??? va multumesc anticipat tuturor care ma puteti ajuta cu un sfat ...
cu respect john_gry:(
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:46, 28 August 2009
Aveti probleme in management. :">
Schimbati directorul de productie si/sau sefii de schimb!

Nu aveti ce daune sa cereti angajatilor. pe ei puteti doar sa ii sanctionati disciplinar.
va multumesc , dar cu o floare nu se face primavara , seful de productie care este si tehnicianul firmei este o persoana cu multa experienta insa muncitorii parca sunt batuti in cap le explici cum sa faca , fac cat stai linga fiecare dupa care face dezastru ...le-am pus in vedere ca ricam sa pierdem clientul , sa platim daune si sa inchidem fabrica etc. si nu au fost afectati deloc
john_gry
Eu consider ca un bun sef de productie trebuie sa stie si cum sa motoveze si sa invete oamenii sa faca treaba asa precum asteptati.
Dar daca intradvar credeti ca seful d e productie este OK si totusi nu poate sa scoata productie, atunci schimbati cei 90 de oameni (prin concediere)

Este mai credibil totusi ca lipsesc anumite abilitati de conducere unui singur om, sef de productie, decat ca ati angajat 90 de oameni care au cate doua maini stangi....

Schimbati modul de plata, introduceti un sistem de plata in acord, poate asa vor constientiza ca trebuie sa lucreze si bine nu doar sa se fac ca lucreaza...

Spuneti-le ca faceti e evaluare a productivitatii fiecaruia timp de 2 saptamani, dupa care veti fi nevoit sa pastrati doar persoanele care au rezulatte pozitive, restul urmand a fi concediati..
Pana la urma este grotesc sa platesti 90 de oameni care produc doar cat ar produce 20 de oameni motivati si capabili.

Puteti incerca sa numiti 3- 6 oameni din productie responsabili de cate o echipa, carora sa le dati cate o prima de stimulare daca echipa lor da rezultate productive.
In conditiile expuse , aveti posibilitatea sa concediati acei muncitori pentru ca nu corespund profesional locului de munca.
Intrebarea este, ati intocmit fisa postului pentru acei muncitori, in care sa fie prevazute clar responsabilitatile acestora?
1. Inseamna ca nu v-ati ales bine salariatii cand i-ati angajat.
2. Au dat interviu, au fost supusi unor teste, au dat proba de lucru?
3. Apelati la o firma specializata in recrutarea de personal!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrat 8 ore, platit 7 ore Claark Claark Buna ziua! La firma unde lucrez, intr-o saptamana am intarziat de mai multe ori. Serviciul meu incepe la 7:00, era cand am ajuns la 7:15, 7:05 sau la 7:00, ... (vezi toată discuția)
Concediu medical buchinschi buchinschi sunt muncitor la o fabrica din judetul timis,am avut concediu medical 10 zile de la medicul de familie iar cand am venit la lucru dupa concediul medical seful ... (vezi toată discuția)
Relatii rudenie la locul de munca andrei_coma andrei_coma Spuneti-mi va rog exista vre-un articol de lege din Codul Muncii care se refera la relatiile de munca in cazul unor situatii de rudenie gradul 1??.. in cazul ... (vezi toată discuția)