avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot formula intampinarea corecta in urma unui ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot formula intampinarea corecta in urma unui proces de succesiune

Cum pot formula intampinarea corecta ca si model in urma unui proces de succesiune de pe urma tatalui meu decedat proces intentat de catre sotia acestuia din care eu nu am avut nimic de castigat si pe deasupra mi se si amputeaza o suma de bani
Cel mai recent răspuns: Ionela Bâc , Avocat 10:02, 4 Noiembrie 2016
Bună ziua,

Va trebui să precizați înainte de toate petitul acțiunii reclamantei (exact ce a anume a cerut soția tatălui). Înțeleg că nu există un testament. Ce a cerut ea mai precis? Vrea să vă facă străin de moștenire? Dumneavoastră ca și moștenitor legal ați acceptat succesiunea în termenul legal de 1 an? Art. 1103 din Codul Civil reglementează termenul de 1 an de la data deschiderii succesiunii ca fiind termenul de exercitare a dreptului de opțiune succesorală.
Așadar, când a murit tatăl dumneavoastră? Când ați aflat dumneavoastră că a murit? Ați acceptat succesiunea, respectiv ați mers la notar spre a declara acceptarea succesiunii, ori ați acceptat-o tacit administrând în vreun fel bunurile din masa succesorală (de pildă, ați plătit impozitul datorat)?

Trebuie să fiți mai clar pentru a vă putea ajuta cu un sfat. Oricum, vă recomand să apelați la un avocat pentru reprezentare în proces, așa cum probabil că a făcut și soția tatălui care vă cheamă în judecată.

Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2016
Ionela Bâc, Avocat
Nu am bani pentru avocat,tocmai pe asta s-a bazat si ea,iar daca imi puteti lasa o modalitate de contact v-as putea da toate detaliile din proces,multumesc pentru raspuns
Mă puteți contacta prin mesaj privat. Voi încerca să vă ajut, dacă mai sunteți în termen să formulați întâmpinare. Dacă nu, vă pot trasa câteva idei pentru apărare în instanță și eventuale note scrise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune la doi ani după decesul tatălui recăsătorit. este posibil să fiu decăzut din dreptul succesoral? nanook61abc nanook61abc Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 2 ani si nu s-a dezbatut succesiunea. Mentionez ca era casatorit cu o alta persoana decat mama noastra(suntem 3 copii ... (vezi toată discuția)
Mostenire succesorala Nikey26 Nikey26 Buna ziua numele meu este Doru solicit un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat acum aprox. 2 ani nefacand acte nimanui . Tatal meu a mai fost ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a mostenirii dtc1315 dtc1315 Buna ziua! Mama mea in calitate de mostenitor al defunctului nu si-a exprimat in scris acceptarea succesiuni intrucat doi dintre notarii la care am fost de pe ... (vezi toată discuția)