avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neglijenta in serviciu la spital - medicul de garda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neglijenta in serviciu la spital - medicul de garda

Buna seara. Sunt tatal unui copil care in dimineata zilei de 13.10.2016 a suferit un avc. Am fost cu masina personala la urgenta la ora 6:30 am dar acolo doctorul pediatru care a fost de garda a refuzat sa vina de pe sectie .Copilul sufera de o boala ff rara care proviaca avc-uri si atat asistenta cat si medicul de garda au fost instiintati de acest lucru cat si de faptul ca copilul mai facuse un avc in urma cu cateva luni si ca suferise si o operatie la cap pt revascularizare acum 2 luni la un spital din Buc(eu sunt din provincie).Pur si simplu i-a spus asistentei care sunase ca nu coboara. Dupa circa o ora asistenta a sunat iar pe sectie si la amenintarile ei ( i-a spus ca va scrie in fisa ca medicul refuza sa se prezinte la urgenta) acesta a coborat iritat si a spus ca copilul e doar negativist asta dupa ce a citit tot dosarul cu problemele copilului ,istoricul cu operatia de revascularizare si avc-ul facut. In urma avc-ul in acea dimineata copilul a ramas surd si fara partea de intelegere,deci fara posibilitatea de a putea colabora cu copilul. Mentionez faptul ca partea de vorbire nu i-a fost afectata in acel moment. Medicul de garda nu i-a acordat primul ajutor , nu l-a consultat ci a spus sa mergem la spitalul din Buc unde a fost operat prima data. Totul a durat aprox 5 min. Am plecat cu masina personala la Buc (600 km) iar pe drum copilul a mai facut un avc pierzandu-si partea vorbirii si paralizand pe toata partea dreapta (mana,picior si gura )Dupa 3 sapt de spitalizare in Buc acum copilul este surd, nu intelege nimic, nu poate vorbi si reuseste sa isi miste mana dreapta. Piciorul si l-a recuperat imediat fara niciun fel de terapie. Vreau sa dau in judecata doctorul de la spital pt neglijenta in serviciu , sa cer daune pt ca nu i-a acordat primul ajutor in caz de avc desi a citit toate documentele despre istoricul avc-urilor si boala copilului. La Buc doctorul ne-a spus ca daca era perfuzat pe tot drumul starea lui nu ar fi fost asa grava..De asemenea vreau sa ii fac si plangere la colegiul medicilor pt tragerea la raspundere disciplinara. Va rog sa imi spuneti ce sanse as avea si cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:28, 5 Noiembrie 2016
Avem de a face si cu abuz in serviciu si cu malpraxis. Abuz in serviciu pentru ca a fost refuzata acordarea primului ajutor si malpraxis intrucat nu aidentificat AVC-ul desi simptomele erau evidente, cat si descrise de catre parinti. Incepeti prin a depune o sesizare la Comisia de etica din respectivul spital. Din cat cunosc Comisiile de etica functioneaza doar pe hartie, dar dvs. faceti si acest demers care va va ajuta in actiunile ulterioare (plangere colegiul medicilor, plangere penala, actiune instanta, etc). Trebuie sa va inarmati cu rabdare pentru ca nu veti obtine "dreptate" in termen scurt. Va recomand ca toate demersurile dvs. sa fie facute in scris, pentru a putea fi probate ulterior (in anumite situatii, audio-video, martori)
Depuneri si plangere penala impotriva medicului la parchet, incadrarea juridica corecta o va face pricurorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut avocat bun pt un proces de malpraxis mirelala mirelala sunt parte vatamata intr-un caz de malpraxis si detin toate documantele care sa ateste acest fapt, vreau sa stiu daca pot gasi in Bucuresti un avocat care sa ... (vezi toată discuția)
Operație cu urmări deosebit de grave. este, sau nu, malpraxis? dany_tl76 dany_tl76 Va rog sa imi spuneti daca este sau nu malpraxis : Pentru ca doctorii incearca sa se acopere unul pe altul si raspund: ca nu intruneste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri banesti pentru malpraxis dumibog dumibog Subiect: Despagubiri pentru malpraxis In cazul nefericit in care ai fost victima unui malpraxis care credeti ca este cea mai buna si mai rapida varianta ... (vezi toată discuția)