avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am drept sa ies in pensie sau nu?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am drept sa ies in pensie sau nu?

Buna ziua sotia mea nascuta in 1962 are o vechime de 36 de ani in campul muncii din care 19 ani de grupa 2 restul grupa 3. As dori sa stiu cand are dreptul la pensie deoarece cu 2 saptamani in urma i s-a spus de la Casa de Pensii ca are dreptul la pensie iar ieri cand s-a prezentat cu dosarul nu mai avea acest drept decat peste 4 ani invocandu-i varsta (ca are doar 54 de ani)
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:25, 5 Noiembrie 2016
Prezizati, luna nasterii.
septembrie
Septembrie 1962 Ianuarie 2025 62/4

62 ani si 4 luni - 4 ani (reducerea) - limita de varsta la 58 ani si 4 luni.
62 ani si 4 luni - 5 ani = 57 ani si 4 luni pensie anticipata sau anticipata partiala.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 40 de ani si 10 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 32 de ani si 10 luni, fara stagiul asimilat.
Din cele postate rezulta ca aveti 40 ade asi 9 luni de stagiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data pensie micromet micromet Nascuta la 23.09.1962 ; sex: f ; angajata la data de 16.09.1981-prezent , fara intrerupere. Va rog , data la care pot iesi la pensie . Forma pensionarii : ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Georgetaberger Georgetaberger Buna ziua!Am un stagiu de cotizare de 36 ani din care 12 ani in grupa II de munca.sunt nascuta pe 22.09.1962.Doresc sa stiu cu cat mi se reduce varsta de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata popamariana2005 popamariana2005 Buna ziua Sunt nascuta in iunie 1962 si am vechime 36 ani as vrea sa stiu cand pot iesi la pensie partial anticipat. Va multumesc. (vezi toată discuția)