avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 5% pt locuinta noua
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

5% pt locuinta noua

Buna ziua . In 2007 am semnat un precontract in vederea cumpararii unei locuinte intr-un complex rezidential si am platit 90% din valoarea imobilului , aplicandu-se la acea data taxarea inversa pentru ca am cumparat-o pe firma al carei unic asociat sunt . Acum trebuie sa fac receptia si sa platesc diferenta de 10 % la care se va percepe TVA . Voiam sa stiu daca platesc 19% sau 5% avand in vedere ca este locuinta noua . Daca fac ulterior un act de vanzare-cumparare de pe firma pe numele meu (asociat unic) , ce TVA se va aplica ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:36, 28 August 2009
[ link extern ] /
Cititi cu atentie explicatiile ANAF. Va vor edifica cu certitudine!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara pt care furnizorul emite factura cu tva. Dida_Calita Dida_Calita Am urmatoarea situatie: Firma mea cumpara din Italia niste produse pe care le dau in consum in procesul de productie al meu. Firma italiana de la care cumpar, ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)