avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare intracomunitara pe PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare intracomunitara pe PFA cu norma de venit

Buna ziua,
Sunt consultant in IT si am un PFA cu norma de venit. De curand, am facturat servicii unui client din Cehia. Am fost la ANAF si am luat cod de TVA, totul in regula. Factura am facut-o fara TVA, pentru ca nu sunt platitor de TVA.

Intrebari:
1. Trebuie sa mai declar ceva la ANAF?
2. Declaratia 392b de la anul va contine si aceasta suma?
3. Trebuie sa mai platesc ceva suplimentar pentru ca facturez intracomunitar?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:11, 5 Noiembrie 2016
1. Trebuie sa depuneti D301 si D390.
2. Se trece suma si in D392B.
3. Nu trebuie sa platiti impozit suplimentar, peste norma de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii catre companie din ue Marilena Popa Marilena Popa Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o problema : Persoana care obtine venituri din profesii liberale, neplatitoare de TVA doresc sa prestez servicii catre ... (vezi toată discuția)
Am un pfa pe care detin si cod intracomunitar de tva alex_mihai1124 alex_mihai1124 Buna ziua! Am un PFA pe care detin si cod intracomunitar de TVA iar in decembrie voi fi plecat cateva zile pentru un client in Franta si nu imi e clar cum ar ... (vezi toată discuția)
Este necesară declaratia 390 dacă am primit plăți intracomunitare? Petrovic Petrovic Știu că 390 e necesară pentru lunile în care am făcut achiziții intracomunitare. Dacă am primit plată de la client din UE, sunt obligat să fac ... (vezi toată discuția)