avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intretinere platita din fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intretinere platita din fondul de rulment

este legal sa platesc o intretinere di fondul de rulmant daca ste mai mica intretinerea decat este fondul de rulment.Va rog sa_mi spuneti si legea.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:47, 5 Noiembrie 2016
intretinerea curenta si fondul de rulment sunt doua lucruri diferite.
Daca fondul de rulment este supradimensionat, puteti face cerere sa se micsoreze.
Cererea, fireste trebuie aprobata.
Apoi, se restituie la casierie acea suma in plus la fondul de rulment.

Ulterior, suma o puteti depune pentru cotele curente de intretinere.
Conform dispozitii in vigoare,vezi L nr 230/2007,HG nr 1588/2007,fondul de rulment reprezinta fondul constituit de fiecare proprietar din care asociatia de proprietari achita facturile catre furnizorii/prestatorii de servicii
Fondul de rulment se reconstituie din cota parte din incasarile individuale lunare de intretinere
Sunt cazuri speciale in care se poate utiliza fondul de riulment pentru achitare cota lunara de
intretinere,ex situatiile de instrainare bun imobil,sau tranzactionarea dreptului de proprietate bun imobil ,stiut fiind faptul ca intretinerea se calculeaza cu 1,2 luni in urma ,respectiv la parasirea imobilului ramane de recuperat c/v intretinere 1,2 luni care se poate recupera direct din fondul de rulment-daca nu a fost restituit deponentului acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond rulment asociatie de proprietari christiank christiank Buna ziua.Am o intrebare legata de acest fond de rulment strans de cei de la asociatia de proprietari: este legal ca banii stransi sa fie folositi in scopul ... (vezi toată discuția)
Datorii apartament prima casa Eveyn Eveyn Buna ziua! Am achizitionat de curand un apartament prin programul Prima Casa. Ne-am mutat in el de 2 saptamani si ceva. Proprietarii au fost draguti si ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii si fondul de rulment Miorina Miorina Se pot aplica penalitati unui proprietar care nu vrea sa achite FONDUL DE REPARATII ? El achita lunar cotele la intretinere dar nu vrea sa achite fondul de ... (vezi toată discuția)