avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recuperare talon
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recuperare talon

Buna ziua!
sunt un utilizator nou, am o problema cu masina pe care am cumparat-o anul trecut de la un intermediar. Nu am stiut ( si e adevarat ca nici nu am intrebat) care sunt conditiile in care trebuie sa cumperi o masina. Am facut contract de vanzare cumparare cu acest intermediar, mi-a dat talonul si cartea masinii si nu am reusit sa dau de proprietar deoarece este plecat din tara din 2002.
Am circulat cu masina in tot acest timp pana cand la o razie mi-a oprit politia talonul datorita unei defectiuni constatate in trafic (aveam un far exfoliat).
Am primit o dovada sa circul inca 15 zile, intre timp am remediat problema cu farul dar cand am vrut sa ridic talonul de la ploitie nu am putut pentru ca nu eram eu proprietarul din acte.
cum as putea sa procedez pentru ca sa imi recuperez talonul?
va rog sa ma ajutati cu un sfat.
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:07, 29 August 2009
Cred ca din exprimarea mea s-a interpretat gresit situatia. eu am masina de anul trecut, proprietarul e plecat din 2003. Oricum multumesc pentru raspuns.
Multumesc pt interes in primul rand.
Eu am masina de anul trecut, dar proprietarul este plecat din 2003 din tara.
Din cate am vorbit cu familia masina este inca pe numele proprietarului respectiv.
Eu am contract de vanzare-cumparare cu intermediarul in care se precizeaza toate datele masinii.
Tot atunci am primit cartea masinii si talonul.
Momentan talonul este la politie, deci am ramas doar cu cartea masinii.
Toate taxele sunt in regula, am rezolvat inclusiv partea tehnica pentru care mi-a fost luat talonul. Dovada este stampliata si de RAR, dar a fost valabila doar 15zile.
Intermediarul nu este de gasit.
Intermediarul nu va poate ajuta decat eventual cu declararea aspectelor care nu il incrimineaza.Daca nu detine procura din partea proprietarului masinii aflate in posesiza dvs,intermediarul ,poate avea probleme.
Cum a putut intermediarul sa vanda masina daca nu detine imputernicire/procura ?
Din 2002 cine a achitat obligatiile fiscale aferente masinii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism mostenit - drept de folosinta ; documente necesare vladut2003 vladut2003 Buna ziua Va cer ajutorul pentru o consiliere de specialitate in ceea ce priveste urmatoarea speta: In urma bunicului meu decedat acum o jumatate de an, ... (vezi toată discuția)
Talon auto retinut pentru netransmiterea datelor privind noul proprietar roby-hd roby-hd Buna!!! Am o mare problema, daca ma poate ajuta careva Rog f.f.f. frumos. In urma cu 10 luni am cumparat o masina Logan si am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)