avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal- inselaciune- consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal- inselaciune- consecinte

Buna ziua! Sotul meu a luat niste bani de la oameni in schimbul ca le aduce niste piese pentru masina
Oameni aia iau depus bani pe card iar la descriere este trecut alimentare cont....
El l a randul lui a fost pacalit si acum nu aveam de unde sa facem rost de bani sa ii inapoiem
Suntem amenintati cu politia pe baza de inselaciune
Ce se poate intampla
Va rog ajuți mă cu un sfat ca mor de frica în casă
Buna ziua
Art. 238 Abuzul de încredere
(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Aceasta este incadrarea corecta.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
El nu refuza sa restituie bani doar ca vb de o sumă de 15.000de Ron pe care momentan nu am de unde sa ii fac rost
Si bani cu dovada sunt în valoare de 4000de Ron
Care ar fi amenda în acest sens
In cel mai fericit caz va aplica amenda,aceasta se calculeaza conf.art .61.Stabilirea amenzii.NCP.

Alte discuții în legătură

consecintele neprezentarii paratului la interogatoriu ContSters338989 ContSters338989 Paratul nu se prezinta la interogatoriu.Care sunt consecintele? Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati ... (vezi toată discuția)
Inselaciune- produs comandat online pe un site de licitatii KOZMAKRISTINA KOZMAKRISTINA Pe un site de licitatie am dat blit licitatie adica am oferit pretul care il vroia vanzatorul in enuntul scria ca vinde tigara electronica .Bun a ajuns la mine ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere dragomirdana dragomirdana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta, intrucat nu stiu cum sa procedez. In luna iulie anul trecut am facut imprumut pe numele meu ... (vezi toată discuția)