avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal- inselaciune- consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal- inselaciune- consecinte

Buna ziua! Sotul meu a luat niste bani de la oameni in schimbul ca le aduce niste piese pentru masina
Oameni aia iau depus bani pe card iar la descriere este trecut alimentare cont....
El l a randul lui a fost pacalit si acum nu aveam de unde sa facem rost de bani sa ii inapoiem
Suntem amenintati cu politia pe baza de inselaciune
Ce se poate intampla
Cum adică în cel mai fericit caz?
Am fost la politie si mi sa comunicat că este vorba doar de amenda sau intelegerea părților
Nu mi a zis că există închisoare pentru așa ceva
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea de a nu mai deschide un noi topic pe aceeasi tema , intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In masura in care mai aveti intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
bruneta89 a scris:

Buna ziua
Sotul meu a luat de la mai multe pers sume de bani in baza ca le aduce piese la masina
Noi la randul nostru am dat bani unei pers care ne- a tepuit acum sotul meu este amenintat telefonic ca daca nu inapoiaza bani se ajunge la politie cu plangere penala.
Am fost la politie si m-i au comunicat ca in afara faptului ca va merge, va depune plangere pentru el si dupa ce se ajunge la judecator se ajunge practic doar la amenda sau la intelegerea partilor de a bani in rate.
Am citit pe net si este specificat si inchisoare.
Cunoasteti pe cineva care a patit asa si sa ajunga la inchisoare?

legally_aid a scris:

Depinde dacă se ajunge la plângere penală, la urmărire penală și judecată . Depinde și de încadrarea juridică ( abuz de încredere, înșelăciune), sau va fi considerată o problemă de natură civilă. Practic, cel mai bun lucru ar fi să se restituie banii urgent, dacă tot nu s-au adus piesele promise. Iar asta pentru a se evita problemele cu legea.

Din pacate nu are cum sa inapoieze suma de 15.000 de ron acum pentru ca nu are bani
si nici credit nu putem face,dar din ce am inteles plangere penala, cam practic nu exista pentru ca nu exista dovada platii.
E mai mult abuz de incredere nu?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati mesajele cu majuscule)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Mie imi pare inselaciune, daca sunt mai multi pagubiti si se depune plangere penala impotriva lui, sunt sanse mari sa ajunga la puscarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

consecintele neprezentarii paratului la interogatoriu ContSters338989 ContSters338989 Paratul nu se prezinta la interogatoriu.Care sunt consecintele? Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament ( nu este necesar sa editati ... (vezi toată discuția)
Inselaciune- produs comandat online pe un site de licitatii KOZMAKRISTINA KOZMAKRISTINA Pe un site de licitatie am dat blit licitatie adica am oferit pretul care il vroia vanzatorul in enuntul scria ca vinde tigara electronica .Bun a ajuns la mine ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere dragomirdana dragomirdana Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta, intrucat nu stiu cum sa procedez. In luna iulie anul trecut am facut imprumut pe numele meu ... (vezi toată discuția)