avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara retroactiv pentru perioada inactiva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara retroactiv pentru perioada inactiva in munca

Buna ziua,

În prezent platesc pensie alimentară conform legii (necasatorit, copil in afara casatoriei, recunoscut legal). Totul bine si frumos, sunt de acord cu aceasta si nu am nimic de comentat, insa m-am gandit la anumite scenarii (pentru ca nu stii ce iti rezerva viata sau situatia economica sau piata fortei de munca).

Va rog, intrebarile mele sunt :

1. Dacă nu aș mai avea muncă o perioadă (exemplu 1 an șomer), apoi îmi găsesc de muncă și lucrez din nou, sunt obligat prin lege sa platesc pensia alimentară și pe perioada din urmă în care nu am avut un serviciu (retroactiv) ?

2. In cazul in care sufar o invaliditate urmata de o perioada de inactivitate in munca, trebuie sa platesc pensie alimentara pentru perioada in care am fost inactiv din motive medicale?

3. In cazul in care sufar o invaliditate in urma careia nu mai pot munci deloc si sunt pensionat pe caz de boala, trebuie sa platesc pensie alimentara?

4. Detin asigurari de viata cu sume consistente la deces din orice cauza (exceptie anumite conditii de razboi, nucleare etc). In cazul evenimentului 'deces' al asiguratului, copilul are drept legal la sumele ce se platesc de catre asiguratori in urma decesului meu ? (copilul este minor si nu poate fi adugat ca si beneficiar)

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
lnebncc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 6 Noiembrie 2016
Codul de Procedura Civila a fost republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 247 din 10 aprilie 2015, astfel, in prezent, prevederile din art.728 se regasesc in art.729
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se sisteaza plata pensiei? ADRIANAnutu ADRIANAnutu Buna seara ,am si eu nevoie de un raspuns cat mai curand. Sunt pensonata pe caz de boala grad 3 iar de o luna am devenit mamica si am depus actele pt ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mihaela 71 mihaela 71 Pensie alimentara Suntem în cazul unei persoane care din 2 octombrie este imobilizat la pat,fără capacitate de munca,necesita terapie. Are de plătit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Fuica Daniela Fuica Daniela Ce pensie primesc pt un copil, in conditiile in care tatal spune ca este trecut doar la 4 ore? Multumesc! (vezi toată discuția)